Obama kaç yaşında?

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken, Amerikalı seçmenler başkan adaylarının düşünceleri ve beyanlarından çok, kişisel özellikleri merak ediyor. Time dergisinin haberine göre, internet kullanıcılarının en çok internette Barack Obama'nın "boyunu" , John McCain'in de "yaşını" merak ediyor.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 07:06
Abone Ol google-news

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken, Amerikalı seçmenlerin başkan adaylarının düşünceleri ve beyanlarından çok, kişisel özellikleri konusunda araştırma yaptıkları ortaya çıktı.

Time dergisinde yer alan bir haberde, Amerikalıların, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde kime oy vereceklerine karar vermek için internet kaynaklarına daha çok başvurmasının beklendiğine, ama araştırmaların bu beklentileri desteklemediğine dikkat çekildi.
Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Partinin adayı John McCain ile ilgili internette yapılan araştırmalarda, adayların siyasi görüşleri ve beyanlarından çok, adaylara ilişkin basına yansıyan dedikodular, kişisel özellikleri ve ailelerine ilişkin bilgilerin arandığı ortaya çıktı.
Bu çerçevede Amerikalıların, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri konusunda şimdiye kadar interneti en çok ''Obama'nın boyunu'' ve ''McCain'in yaşını'' öğrenmek için kullandıkları belirlendi.
Habere göre, internette Obama'ya ilişkin sorgulamalarda en çok ''Barack Obama Müslüman'' girişi dikkati çekerken, McCain ile ilgili olarak da kızı Meghan'a ilişkin bilgilerin taranmış olduğu belirtiliyor.
Son dört haftaya bakıldığında ise içinde Obama kelimesi geçen aramalarda ''Obama İsa karşıtı'' kelimeleri ağırlık kazanmış. Bu kelimelerin taranmasındaki artış bir ölçüde Cumhuriyetçilerin son dönemdeki kampanyalarında bu konuyu fazlaca işlemelerine bağlanıyor. Ancak araştırmalar Amerikalıların Ocak 2008'den beri arama motorlarında ''Obama'' ve ''İsa karşıtlığını'' birlikte aradıklarını gösteriyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler