Doğu ile Batı arasında demiryolu bağlantısı kopuk

Bir yük treninin Elmadağ yakınlarında tünel içinde raydan çıkması sonucu kapanan Ankara-Sıvas demiryolu onarım çalışmaları yaklaşık 72 saatten bu yana devam ediyor.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 12:47
Abone Ol google-news

Ankara-Sıvas demiryolu hattını oluşturan güzergahtaki yük treni kazası nedeniyle, iki günden buyana başta Ankara-Kayseri arasında işleyenler olmak üzere tarifeli anahat yolcu ve yük treni seferleri yapılamıyor.
 

"Aralıksız çalışıyoruz ama.."

TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, enkaz kaldırma ve kurtarma ekiplerinin kazanın meydana geldiği andan itibaren olay yerinde aralıksız çalıştıklarını belirterek şu bilgiyi verdiler:

"Tünel içinde devrilen yük vagonlarının çıkarma işlemleri çevreye de zarar vermeleri sonucu uzun uğraş gerektirdiğinden yol açma faaliyetlerimiz devam ediyor. Kaza nedeniyle hasar gören tünelin iç zemininin de onarılması sonucu demiryolunu trafiğe açma işlemi uzun sürüyor. Ankara Sivas demiryolunu bu geceden itibaren yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz"

Ankara'dan Kayseri'ye gübre taşıyan 25004 sefer sayılı yük treni,15 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.20 de, Elmadağ ilçesi yakınlarındaki tünel içinde yol alırken, 9 yük vagonu raydan çıkmış ve tünele de hasar vererek devrilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler