Kuraklık mağduru çiftçilere destek

Bu yılın ilkbahar döneminde Türkiye'de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek nakdi destekten, 13 ilin 33 ilçesindeki çiftçiler de faydalanacak. 19 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren karara göre, Ankara, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Konya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Siirt, Yozgat, Kilis, Sıvas destekten yararlanacak iller...

Yayınlanma: 30.08.2008 - 07:45
Abone Ol google-news

Bu yılın ilkbahar döneminde Türkiye'de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek nakdi destekten, 13 ilin 33 ilçesindeki çiftçiler de faydalanacak.
Bakanlar Kurulunun, ''2008 Yılı İlkbahar Döneminde Türkiye'de Meydana Gelen Kuraklık Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Nakdi Desteğin Hibe Olarak Verilmesine ve Bu Çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar''ı, 29 Ağustos 20008 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.
Kararda yapılan değişiklikle, bu yılın ilkbahar döneminde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek desteklemelere 13 ilin 33 ilçesi daha eklendi. Karar 19 Temmuz 2008 tarihinden geçerli olmak üzere, yürürlüğe girdi.

Desteklerden faydalanacak yeni ilçeler şöyle:

Ankara: Ayaş, Beypazarı, Polatlı
Çorum: Alaca, Laçin, Sungurlu
Eskişehir: Çifteler
Kayseri: Melikgazi
Konya: Akören, Doğanhisar, Kadınhanı
Malatya: Kuluncak
Muş: Bulanık, Korkut
Nevşehir: Merkez, Derinkuyu, Kozaklı
Niğde: Çamardı, Çiftlik, Ulukışla
Siirt: Kurtalan
Yozgat: Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Merkez, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun
Kilis: Musabeyli
Sıvas: Gemerek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler