Papa'nın sağlık durumu iyi

Valle D'Aosta'daki yazlık villasında düşerek sağ el bileğini kıran Papa 16. Benediktus'a ameliyatla müdahale edildiği ve Papa'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 14:12
Abone Ol google-news

Yazlık villasında düşerek sağ el bileğini kıran Papa'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Parini Hastanesi Ortopedi Bölümü Başkanı Prof. Amedeo Emmanuel Mancini, kırığın lokal anesteziyle ameliyat edildiğini belirterek, "Yüzde yüz başarılı bir müdahale yaptık. Papa'nın sağlık durumu iyi" dedi.

Mancini, Papa'nın bilek ve elinde herhangi bir kalıcı sorun olmayacağını da ifade ederek, "Papa sağ elini mükemmel bir şekilde kullanabilecek. Piyano da çalabilecek, yazı da yazabilecek" diye konuştu.

Hastane yetkilileri, Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus'un, birkaç saat gözlem altında tutulmasının ardından akşam saatlerinde taburcu edileceğini belirtti.

Bu arada Papa'nın bileğinin kırılmasına neden olan düşmenin, kendini kötü hissetmekten kaynaklanmış olabileceği iddiası da hastane yetkilileri tarafından yalanlandı.

Taburcu olduktan sonra Valle D'Aosta'daki yazlık ikametgahında dinlenmeye devam edecek olan Papa 16. Benediktus'a siyasiler, yerel yöneticiler ve kilise yetkililerinden geçmiş olsun mesajı yağdığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler