RTÜK'te başkanvekilliği tartışması

RTÜK'te Zahid Akman'ın başkanlığı bitti, bugün yapılan seçimde Prof. Dr. Davut Dursun Başkanlığa, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da Başkan Vekilliğine seçildi ama sular yine durulmadı. Bu defa da Başkan Vekilliği tartışması çıktı. Bazı üyeler, Başkan Vekilliği seçiminin usulsüz yapıldığını belirtiyor.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 14:41
Abone Ol google-news

RTÜK'te Zahid Akman'ın başkanlığı bitti, bugün yapılan seçimde Prof. Dr. Davut Dursun Başkanlığa, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da Başkan Vekilliği'ne seçildi ama sular yine durulmadı. Bu defa da Başkan Vekilliği tartışması çıktı.

RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen bazı üyeleri ile CHP'li üyeleri Başkan Vekilliği seçiminin RTÜK Yasası'na aykırı yapıldığını öne sürüyorlar. Bu üyeler, "RTÜK Yasası'nda Başkan'ın görev süresi iki yıl olarak belirtiliyor ve her iki yılda bir seçimin yapılması öngörülüyor. Oysa Başkan Vekilinin seçimine ilişkin olarak yasada bir hüküm yok. Dolayısıyla Başkan Vekilliğine seçilen kişinin RTÜK üyeliği sona erinceye kadar bu görevde kalması gerekir. Bugün RTÜK'te yapılan Başkanlık seçimi yasaya uygun gerçekleştiği halde Başkan Vekilliği seçimi usulsüz yapılmış, dolu bir makam için bir Başkan Vekili seçilmiştir" görüşünü paylaşıyorlar.

Başkan Vekilliği görevinden bugün ayrılan Abdulvahap Darendeli'nin konuyu hukukçularla müzakere etmeye başladığı, yasaya aykırı bir işlem yapıldığı kanaatine ulaşması halinde Başkan Vekilliği seçiminin iptali için idare mahkemesine dava açacağı öğrenildi.
RTÜK'ün yeni Başkanı Davut Dursun ile Başkan Vekili İlhan Yerlikaya'nın ise seçimde bir usulsüzlük olmadığını savundukları bildiriliyor.

Öte yandan, edinilen bilgiye göre, geçmişte RTÜK Başkanlığı ile Başkan Vekilliği seçimleri hep aynı zamanda yapıldı. Yani bu konuda oluşmuş bir teamül bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler