"Dokunulmazlığın kaldırılması anlamına gelmez"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin ''Fezleke hazırlanması, dokunulmazlığın kaldırılması anlamına gelmez'' dedi.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 16:37
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Trabzon'un Şalpazarı ilçesinin Acısu mevkisinde yemek yedikten sonra burada bulunan bir kahvehanede çay içerek, yurttaşlarla sohbet etti. Daha sonra ilçeye bağlı Geyikli beldesine geçen Toptan, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen'i ziyaret etti.

Toptan, burada bir gazetecinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu DTP'li 9 milletvekili hakkında, ''Siyasi Partiler Kanununa aykırılık'' suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandığına ilişkin soru üzerine, ''Ben bilmiyorum ayrıntısını, ama dokunulmazlığın kaldırılmasına dair bir fezleke gönderilmişse, bizim usulümüz belli'' diye konuştu.

Milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin Adalet ve Anayasa Karma Komisyonuna havale edildiğini belirten Toptan, şöyle konuştu: ''Karma komisyonu rapor hazırlıyor, ondan sonra o rapor Genel Kurulun bilgisine ve onayına sunuluyor. Genelde şu ana kadar, dönem başından beri aşağı yukarı 415 dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi geldi Meclis'e. Bunlardan hiçbirinde dokunulmazlığın kaldırılması kararı verilmedi. Şu ana kadar ele alınanların tamamı, dönem sonuna bırakıldı'' diye konuştu.

Toptan, ''Söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili sunulan fezlekenin, Kürt sorununun çözümü noktasında olumsuz bir durum ortaya çıkarır mı?'' şeklindeki soru üzerine de ''Fezleke hazırlanması dokunulmazlığın kaldırılması anlamına gelmez. Şu ana kadar, 23. Dönemde hiç kimsenin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair bir raporu, komisyon kabul etmedi. Bu da o kapsamda olabilir mi, buna komisyonda karar verilecek'' şeklinde yanıt verdi.

Toptan, daha sonra Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler