Yeni Haliç köprüleri güçlendirilecek

Yeni Haliç köprülerinde (Kuzey ve Güney köprüleri) yapılacak depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle trafik 25 Temmuz-26 Ağustos arasında geliş ve gidiş yönlerinden birer şeritten sağlanacak.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, yaptığı yazılı açıklamada, ''İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi Yapımı'' kapsamında Yeni Haliç Köprüsü (Kuzey ve Güney) depreme karşı güçlendirme çalışmalarının, eş zamanlı olarak 24 saat esasına göre ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kararı doğrultusunda yapılacağını bildirdi. Çalışmaların 2 aşamada yapılacağını ifade eden Dost, 25 Temmuz Cumartesi günü saat 08.00'de başlayacak çalışmaların, 26 Ağustos Çarşamba günü saat 06.00'da tamamlanacağını belirtti. Dost, Kuzey ve Güney köprülerinin ikişer şeritlerinden birinin çalışmalar kapsamında trafiğe kapatılarak trafik akışının çalışma süresince birer şeritten verileceğini vurguladı.

Çalışmaların ilk aşamasının, 9 Ağustos Pazar günü saat 06.00'da tamamlanacağını belirten Dost, bu çalışma nedeniyle Yeni Haliç Köprüsü'nün Mecidiyeköy-Topkapı istikametindeki sağ 1 şeridi ile köprünün Topkapı-Mecidiyeköy istikametindeki sağ 1 şeridinin trafiğe kapatılacağı ve trafik akışının bu köprülerde birer şerit olarak sağlanacağını kaydetti. Dost, 10 Ağustos Pazartesi günü saat 08.00'de başlayacak çalışmaların da 26 Ağustos Çarşamba günü saat 06.00'da tamamlanacağını vurgulayarak, çalışmalar nedeniyle köprünün Mecidiyeköy-Topkapı istikameti sol 1 şeridi ile Topkapı- Mecidiyeköy istikameti sol 1 şeridinin trafiğe kapatılacağını ve trafik akışının bu köprülerde birer şeritten verileceğini bildirdi.

Çalışmalar sırasında gerekli standart üstü geçici trafik işaretlemelerinin yapılacağını ifade eden Dost, sürücüleri, alternatif yolları kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uyumaları konusunda uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler