İDO ve İGDAŞ özelleştiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönündeki raporunu kabul etti.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 15:55
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Bülent Soydan söz konusu iki şirketin satışının finansman ihtiyacı ve ekonomik kriz bahane edilerek gündeme getirildiğini savundu.Soydan, iki şirketin hangi gerekçeyle özelleştirilmek istendiğini anlamadıklarını söyledi.

AKP Meclis Grup Başkanvekili Ergün Turan ise 1980'lerden bu yana özelleştirmenin Türkiye gündeminde olduğunu ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO ve İGDAŞ şirketlerinin özelleştirilmesi konusunun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından daha önceden gündeme getirildiğini ve kamuoyunda paylaşıldığını belirtti. Kamu malı olan şirketlerin en iyi fiyata satılması gerektiğini dile getiren Turan, şirketlerin elde edilmesinden kazanılacak kaynakların İstanbul'un kentsel dönüşümü hizmetlerine ve metro sisteminin geliştirilmesine harcanacağını kaydetti.

Saadet Partisi Meclisi üyesi Ahmet Sadıkoğlu da meclisin bir noter gibi çalıştırıldığını öne sürdü.

Konuşmaların ardından CHP'nin özelleştirme teklifinin tekrar komisyona gönderilmesi yönündeki önergesi yoklama sonucu red edildi.

Ardından Plan ve Bütçe Komisyonunun İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönündeki raporunun oylamasına geçildi. Rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu arada, meclis toplantısı sırasında İDO ve İGDAŞ özelleştirilmesine karşı çıkan CHP ve Saadet Partili üyelerle ile diğerleri arasında tartışmaların yaşandığı gözlendi.

Plan Bütçe Komisyonu'nca hazırlanan raporda, İDO ve İGDAŞ bünyesinde bulunan belediyeye ait tüm hisselerin özelleştirileceği kaydedildi. Rapora göre şirketler, ''blok satış'' ya da ''halka arz'' şeklinde özelleştirilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler