'Termik santrale hayır'

Sinop 'ta sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen mitingte, bazı ilçelere termik santral kurulmasının planlanması, pretesto edildi. Sinop Demokratik Kitle Örgütleri adına İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde, katılımcılar, Gerze, Ayancık ve Erfelek ilçelerine üç ayrı termik santral kurulmasının planlanmasını protesto etti.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 08:31
Abone Ol google-news

Sinop'ta Termik santral kurulmasını pretesto etmek için düzenlenen mitingte, Toplantı Tertip Komitesi adına konuşan Semra Armay, termik santrallerin çevre kirliliği yarattığını anlatarak projeye karşı mücadele edeceklerini söyledi.

"Güzel Sinop'umuza tsunami, deprem, sel felaketi gibi bir felaket gelmektedir" diyen Armay, "Sinop'ta turizmi bitirecek, üç ilçesinde birden termik santral yapılmasını hazmedemiyoruz" dedi.

Söz konusu santrallerin daha önce Amasra, Ordu ve Samsun'da yapılmasının planlandığını, ancak halkın tepki göstermesi üzerine Sinop'a kaydırıldığını belirten Aymar, "Sinoplu, Sinop sevgisi, Sinop'u koruma kararlılığı ve direnci ile bu zorlukları da aşacaktır" diyerek tüm Sinopluları birlikte hareket etmeye davet etti.

Konuşmalar sırasında katılımcılar da sık sık "Balıklarımızı öldürmeyin", "Termik santral istemiyoruz", "Temiz Sinop" sloganları attılar.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler