Trabzon'da aile dramı

Trabzon'da 2004 yılındaki bir yangında 3 çocuğunu kaybeden Menteşe ailesi, bu olaydan 7 ay sonra da doğan çocuklarını yüksek ateşten kaybetti. Aile, çocuk doktoru bulunmayan hastanede çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenilmediğini, çocuklarına tahlil bile yapılmadığını öne sürdü.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 08:55
Abone Ol google-news

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Deregözü Köyüne bağlı Cami Mahallesi'nde oturan Menteşe ailesine ait evde, 23 Aralık 2004 tarihinde elektrik kontağından kaynaklanan yangında, evden çıkmayı başaramayan Melahat (15), Koray (10) ve Fatma Menteşe (8), yanarak hayatını kaybetmişti.

Yangın 3 çocuğunu kaybeden ve 2 aylık hamile olan anne Fatma Menteşe, olaydan 7 ay sonra dünyaya gelen erkek oğluna, yangında kaybettiği oğlunun adını koymuş, aile bir nebze olsun teselli bulmuştu.
Menteşe ailesi şimdi, 4 yaşına getirdikleri ve evlerinin neşesi olan küçük Koray'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.
İlaçla sakinleştirilebilen anne Fatma Menteşe, üzücü olayın ardından çocuklarının dünyaya gelmesiyle bir nebze olsun acılarının hafiflediğini belirterek, ''Yangında 3 çocuğum öldü. Şimdi de Koray öldü. Bu acıya nasıl dayanacağım bilmiyorum'' dedi.
Baba Şevket Menteşe ise küçük Koray'ın önceki gün sabaha karşı rahatsızlandığını belirterek, ''Ateşi çıktı. Ben de sabah Vakfıkebir Devlet Hastanesine getirdim oğlumu. Burada ona bir iğne yaptılar ve ilaç verip gönderdiler. Eve geldikten sonra düzelir gibi oldu ama daha sonra tekrar rahatsızlandı. Akşama doğru tekrar hastaneye götürürken yolda öldü. Onu ölen 3 kardeşinin yanına defnettik'' diye konuştu.

Şevket Menteşe, hastanede çocuğuyla fazla ilgilenilmediğini iddia ederek, ''Bir tahlil bile yapılmadı. Adli Tıp Kurumundan raporun gelmesini bekliyorum. Ona göre şikayetçi olup olmayacağıma karar vereceğim'' dedi.
Küçük çocuğuna yangında ölen oğlu Koray'ın adını verdiğini ifade eden Menteşe, şöyle devam etti:
''Koray'ın doğumuyla evimize biraz olsun sevinç gelmişti. Çok mutlu olmuştuk. Diğer çocuklarımın acısını, az da olsa unutmaya başlamıştık. Ama şimdi Koray'ın ölümüyle acılarımız tekrar eski günlere geri döndü. Böyle bir acıya nasıl dayanacağız bilmiyorum.''

Vakfıkebir Devlet Hastanesi yetkilileri, Koray Menteşe'ye ateşli hastalık ve boğaz enfeksiyonu teşhisiyle acil serviste gerekli müdahalenin yapıldığını, Adli Tıp Raporunun kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracağını belirttiler.

Bu arada, Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görevli çocuk doktorunun yaklaşık bir yıl önce ayrılarak özel bir hastaneye geçtiği, hastanede çocuk doktorunun bulunmadığı öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler