Yarın Miraç Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini haber verir'' dedi.

Yayınlanma: 18.07.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yayımladığı mesajda, yarın gece kutlanacak Miraç Kandili'nin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olduğunu belirterek, ''İsra ve Miraç'ın pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındırdığını'' ifade etti.

''İsra ve Miraç'ın, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'ya yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişi ifade ettiğini'' vurgulayan Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''İsra suresinin ilk ayetinde bu kutlu yolculuğun ilk aşaması şöyle dile getirilmektedir, 'Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. İlahi kudretin bir tezahürü olduğu kadar, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in mazhar olduğu ilahi bir lütuf da olan İsra ve Miraç mucizesi, aslında belirli aşamaları kat eden insanın, Yüce Yaratan'ın destek ve lütfu dahilinde, akıl ve idrake sığmayacak derecede nice mesafelere ulaşabileceğini de göstermektedir. Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmekten geçer.''

 

TRT'den özel yayın

Miraç Kandili dolayısıyla TRT, Mescid-i Aksa ve Eyüp Sultan Camisi'nden mevlit yayını yapacak. TRT Avaz'da saat 20.30'da başlayacak canlı yayın, 2 saat sürecek. Eyüp Sultan Camisi'ndeki mevlit programında İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı konuşma yapacak, Doç. Dr Emin Işık da dua okuyacak. Habil Öndeş İlahi grubu ilahiler seslendirecek.

Ayrıca TRT-6'da Kürtçe mevlit okunacak. Van Hz. Ömer Camisi'nden canlı yayınlanacak mevlit programı saat 21.45'te başlayacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler