Gizli tanık, Hayal'i teşhis etti

Hrant Dink cinayetini azmettiricisi olduğu belirtilen Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal'in, adı gizli tutulan bir tanık tarafından teşhis edildiği ortaya çıktı. Tanığa göre, ağabey Hayal olay günü Agos gazetesi önünde tetikçi Ogün Samast'la birlikteydi.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 09:35
Abone Ol google-news

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetini azmettirdiği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal, polise verdiği 9 sayfalık ifadesinde suçlamaları kabul etmiyor.

NTV'nin haberine göre, Daha önceki ifadesinde Trabzon’da olduğunu öne süren Osman Hayal, telefonun cinayetin işlendiği 19 Ocak 2007 günü saat 11.27.41’de Ümraniye’de sinyal verdiğinin hatırlatılması üzerine neden yalan söylediğini şöyle ifade ediyor: “Kardeşimin böyle bir olaya karışmasından duyduğum rahatsızlık ve üzüntü nedeniyle Trabzon’da olduğumu söyledim. Psikolojik olarak çöktüğüm için böyle söyledim. Olayla ilgim olmadığı için, İstanbul’da bulunmamın bir şeyi değiştirmeyeceğini ve yanlış anlaşılacağımı düşünerek söylemedim.”

Osman Hayal’in gözaltında bulunduğu sırada Dink ailesinin avukatı huzurunda bir gizli tanık tarafından teşhis edildiği de ortaya çıktı.

Gizli tanık: Osman Hayal oradaydı

Gizli tanığa göre; Osman Hayal ve Ogün Samast cinayet sırasında Agos gazetesi önünde birlikteydi.

Gizli tanık ifadesinde şunları söyledi: “Osman Hayal, olay yerindeydi. Yanında Ogün Samast, Yasin Hayal ve kıvırcık saçlı bir kişi daha vardı. Bunlar Akbank civarında ayakta duruyordu. Olay meydana geldikten sonra Osman Hayal, diğer kişilere dönerek kafasını salladı ve akabinde caddenin karşı kaldırımına geçerek Mecidiyeköy istikametine doğru kaçtı.”

Ağabey Hayal "Hatırlamıyorum" dedi

Osman Hayal ise poliste ve savcılık ifadelerinde suçlamaları kabul etmiyor. Saat 15.00 sularında otobüse bindiğini öne süren Osman Hayal, Hrant Dink saat 16.00 sularında öldürüldüğünde yolda olduğunu söylüyor.

Osman Hayal, ifadesinde şöyle konuştu: “Olay esnasında tam olarak nerede olduğumu ise hatırlamıyorum. Ama muhtemelen Trabzon’a doğru otobüste seyir halinde olabilirim.”

İfadelerdeki büyük çelişki

Otobüsün Trabzon’a 18 saatte gittiğini belirten Osman Hayal, akşam saatlerinde ailesiyle olayı televizyonda gördüğünü, annesinin Dink’in delik ayakkabısını görünce ağladığını öne sürüyor.

Ancak Osman Hayal’in anlatımına ne polis ne de savcı itiraz etmiyor. Oysa 18 saatlik yol düşünüldüğünde Osman Hayal’in Trabzon’a ertesi gün öğlen saatlerinde varması gerektiği gözlerden kaçıyor.

Bu arada, savcılığın gizli tanığın ifadesine itibar etmemesinin nedeni olarak, gizli tanığın cinayet sonrasında verdiği ilk ifadesinin yanlış çıkması gösteriliyor.

Üç gün sonra serbest bırakılmıştı

Üç gün gözaltında tutulan Osman Hayal, gizli tanığın ifadesine rağmen geçen Cumartesi günü serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler