Türk mobil hastaneleri Nijerya'ya gidiyor

Türkiye, Nijerya Savunma Bakanlığı'nın siparişi üzerine, tasarımı, mühendisliği ve imalatının tamamı kendine ait olan 2 adet mobil hastanenin yapımını tamamladı. Türkiye'de bir ilk olan projenin sahipleri Alke İnşaat'a bağlı Turmaks Ltd ve MCC Proje Ltd şirketlerince yapılan hastaneler, ay sonunda gemilerle Lagos'a taşınarak Nijeryalı yetkililere teslim edilecek.

Yayınlanma: 19.07.2009 - 06:41
Abone Ol google-news

Alke İnşaat'a bağlı faaliyet gösteren Turmaks Ltd. ve MCC Proje Ltd. şirketlerinin Nijerya Savunma Bakanlığı'nın siparişi üzerine, Darfur bölgesine kurulmak üzere yaptığı 2 adet mobil hastane, bu ay sonunda yola çıkıyor. Proje Direktörü İlker Hüner "Bu proje ile ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Her biri 40 yataklı olan mobil hastanelerimiz ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri, laboratuvar, diş, röntgen, eczane bölümleri, reverse osmosis su artıma sistemleri, jeneratörleri, personel yatakhaneleri ile tam teşekküllü bir hastaneyi aratmayacak" dedi. Hüner, Birleşmiş Milletler Barış Gücü emrinde Sudan'ın Darfur bölgesinde kurulacak hastanelerin ihtiyaç halinde sökülüp başka yerlere nakledilebileceğini de söyledi.
 

"İlk Türkiye'ye yapmak isterdik"

Alke İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kemaloğlu ise, Türkiye'nin BM üyesi olmasının ve "Afrika açılımının" proje için firmalarına güven sağladığının altını çizdi.

Nijerya hükümetinin siparişiyle yapılan tam teşekküllü mobil hastanelerin, 3 ay gibi kısa bir sürede teslim edilebildiğine dikkat çeken Kemaloğlu, "Hastaneler, bir gün içersinde kurulup sökülüyor, istenilen yere götürülüyor. Mobil hastane her türlü iklim koşullarında ve özellikle felaket durumlarında son derece hayati önem taşıyor" diye konuştu. Hükümete seslenen Kemaloğlu, "Türkiye'nin ilk tam teşekkülü mobil hastanesini kendi ülkemize yapmaya arzu ederdik. Bunu her an yapmaya hazırız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler