'Devletler arası mütekabiliyet essatır'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Rusya ile ihracata yönelik birtakım sıkıntılar olduğunu belirterek, ''Devletler arası münasebetlerde mütekabiliyet esası caridir. Bir başka ülke bize haksız uygulama içine girerse, bizim de ona benzer uygulamaları yapma hakkımız doğuyor'' dedi.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 10:34
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Gürcistan'daki gelişmelerin Türkiye'ye yansımasının nasıl olacağı'' şeklindeki sorusu üzerine Şahin, şunları söyledi:
''Kafkasya'da meydana gelen olumsuz gelişmeler, bölgeyi maalesef etkiledi. Daima barıştan yana olan, bölgemizde sulh ve sükun hakim olsun diyen Türkiye, bu amacına uygun çalışmalarına devam edecektir. Bölge ülkeleriyle temaslarına devam edecektir. Rusya ile şu anda ihracata yönelik bir sorun var. İnanıyorum ki aklı selim galip gelir. Bana göre hiçbir gerekçesi olmayan bu tür engellemeler ortadan kalkar. Devletler arası münasebetlerde mütekabiliyet esası caridir. Bir başka ülke bize bir haksız uygulama içine girerse, bizim de ona benzer uygulamaları yapma hakkımız doğuyor.''
Şahin, ''NATO gemilerinin, Montrö Anlaşması şartlarına rağmen 21 gün içinde Karadeniz'den çekilmemesi durumunda neler olacağına'' ilişkin soru üzerine ise NATO Genel Sekreterinin uluslararası anlaşmalara sadık kalacaklarına ve 21 gün içinde geri çekileceklerine yönelik açıklamalar yaptığını ve bu sözlere itibar edilmesi gerektiğini kaydetti.
Felaket senaryolarının üretilmemesini isteyen Şahin, sorunun barışçı yollarla bir an önce çözülmesi gerektiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler