Gurbetçi vizeye takıldı

Hollanda'da yaşayan ve tatil için çocuklarıyla Türkiye'ye gelen Türk anne, Hollanda'nın, pasaportta kayıtlı çocuklar için de ayrı vize istemesi nedeniyle tekrar Hollanda'ya gidemedi. Olayla ilgili THY yetkilileri, Hollanda'nın yaklaşık bir ay önce yeni bir uygulama başlattığını ve pasaporta kayıtlı olsa da çocuklar için ayrı vize istendiğini bildirdi.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 10:39
Abone Ol google-news

Hollanda doğumlu Tayfun Gürcüoğlu ile Lahey kentinde yaşayan Tuğba Gürcüoğlu, 15 Haziranda tatilini geçirmek için pasaportuna kayıtlı 8 aylık çocuğu Tuğrulhan, kendine ait pasaportu olan 4 yaşındaki oğlu Tolgahan ile Türkiye'ye geldi.

Türkiye'de 2,5 aylık tatillerini tamamlayarak Hollanda'ya dönmek üzere Dalaman'dan uçakla İstanbul'a gelen Tuğba Gürcüoğlu ve çocukları, saat 08.00'de Amsterdam'a gidecek Türk Hava Yolları (THY) uçağına binmek için pasaport kontrolünden geçti.

Pasaport kontrolünde bir sorun yaşamayan Tuğba Gürcüoğlu ve çocukları, THY'nin Amsterdam uçağına binmek üzere son kontrolleri yapılırken 8 aylık Tuğrulhan'ın vizesi bulunmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadı.
Hollanda'ya gidemeyen Tuğba Gürcüoğlu, bunun üzerine Hollanda'daki eşiyle görüşerek durumu bildirdi. Uçağa binemeyen Gürcüoğlu ve çocukları, daha sonra THY Dış Hatlar vize yetkilileriyle görüştü.

THY yetkilileri, Hollanda'nın yaklaşık bir ay önce yeni bir uygulama başlattığını ve pasaporta kayıtlı olsa da çocuklar için ayrı vize istendiğini bildirdi.
Bazı Avrupa ülkelerinde zaten böyle bir uygulamanın bulunduğunu ifade eden yetkililer, çocuğun vizesiz gönderilmesi durumunda ailenin Hollanda'ya alınmayacağını ve şirketin de kişi başı 5 bin avro civarında ceza ödemek durumunda kalacağını kaydetti. THY yetkilileri, Hollanda Konsolosluğu'ndan çocuk için de vize alınması gerektiğini ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler