Günşiray için tören

Yaşamını yitiren sinema sanatçısı Orhan Günşiray için Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Törene, Günşiray'ın eşi Gülten Günşiray ile çocukları Mahir, Aslı, Gülüm ve yakınlarının yanı sıra; İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya ile Ediz Hun, Ekrem Bora ve Çolpan İlhan'ın da aralarında bulunduğu meslektaşları katıldı.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 10:44
Abone Ol google-news

Yaşamını yitiren sinema sanatçısı Orhan Günşiray için Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda düzenlenen törende, naaşının sinema sahnesine konulmasının ardından Günşiray'ı anlatan kısa film gösterimi yapıldı.

Mahir Günşiray törende yaptığı konuşmada, babasının Türk sinemasına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, ''Olağanüstü bir dönem yaşadılar. Geri gelmesi imkansız'' dedi.
Törende konuşan sinema sanatçısı Ediz Hun da duygularını şöyle dile getirdi:
''Orhan Günşiray hakikaten efsane bir jöndü. 1958-1959'larda çevirdiği Fosforlu Cevriye filminden çok etkilendim. Orhan Günşiray'lar, Ayhan Işık'lar artık yoklar, onlar gibisi bir daha gelmez. Onlar sayesinde sinema bugünkü mevcudiyetini sürdürüyor. Onlar güzel-hoş insanlardı. Tek üzüntüm, bir kaçınız buradasınız. Ama nerede sinemacılar, onunla birlikte büyüyen insanlar nerede? Burada böyle 40-50 kişi varız, daha çok toplanmalıydı. Orhan Günşiray bir kez daha gelmez. Günşiray'a rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.''
Yönetmen Safa Önal da Orhan Günşiray ile ilk kez ''Adalar Güzeli'' seçildiğinde karşılaştığını anlatarak, ''Yakından yüzüne bakmakta zorluk çekerdiniz. Gözleriniz kamaşırdı. Çok yakışıklıydı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Günşiray'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'ne götürülmek üzere alkışlar eşliğinde salondan çıkarıldı.

Mahir Günşiray, tören öncesi basın mensuplarına, babasının, son 1,5 yıldır rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ve son 1 haftada kötüleştiğini söyledi.
Günşiray, duygularını şöyle anlattı:
''Bildiğiniz Orhan Günşiray'dı. Yapmak istediği projeleri vardı. Sanatçı kişiliği, oyunculuğu ve insan olarak benim için babadan önce her zaman bir sinema oyuncusu oldu. Halka mal olmuş bir oyuncuydu. Halkın sinema oyuncularını çok sevdiği bir dönemden gelen özel bir insandı. Çok insan severdi. Çok arkadaşı vardı. Herkes onun için dünyanın en iyi insanıydı. Mangal bir yüreği vardı, herkesi çok severdi. Sinema oyuncusu olarak da o dönemde seyirci ile sıcak ilişki kurabilmiş ender oyunculardan bir tanesidir.''

Sanatçı Orhan Günşiray'ın cenazesi, Beyoğlu Atlas Sineması'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi.
Burada eşi Gülten Günşiray ile çocukları Mahir, Aslı, Gülüm ile torunu Hazar ve yakınları taziyeleri kabul etti.
Törene, Ediz Hun, Ekrem Bora, Çolpan İlhan, İzzet Günay, Göksel Arsoy, Sezen Cumhur Önal, Altan Günbay, Bedri Baykam, Adnan Şenses'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.
Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardında Günşiray'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler