Sigaraya karşı fesleğen

Karar verdiniz, bırakacaksınız. Ama bir derdiniz var... Kilo almaktan çekiniyorsunuz. Öyleyse mutlaka okuyun.

Yayınlanma: 22.07.2009 - 06:31
Abone Ol google-news

Sigarayı bırakırken insanları en çok tedirgin eden konu ise kilo artışı... Kilo almadan da sigarayı bırakabilirsiniz. İşte ipuçları...

Sigarayı bırakanlar neden kilo alırlar?

Çünkü sigara içen kişide ağız ve burundaki tat ve koku alma hücreleri daha iyi çalışmaya başladıkları için yemeklerin lezzeti daha da artmaktadır.

Bunun yanında sigara aynı zamanda bir el alışkanlığı olduğu için onun yerini dolduracak atıştırmalar başlar. Dikkatli ve düzenli yemek yendiği sürece kilo artışını önleyebilirsiniz.
 

Az kalorili atıştırmalıklar

Sigarayı bırakırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sık ve düzenli öğün yapın, öğünleri atlamadığınız zaman ve öğün sayınızı 5-6 öğüne çıkardığınız zaman hem metabolizmanız daha hızlı çalışır hem de gün içinde sizi oyalayacak atıştırmalar yapmış olursunuz. Ama bu atıştırmalara dikkat edin

Az kalorili ve sağlıklı atıştırmalıklar, yemeğin üstüne içeceğiniz sigaranın yerini meyveyle tamamlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra gün içinde de öğün aralarında meyve yiyebilirsiniz.


Kuruyemişte lebleli

Fındık, fıstık, badem gibi yağlı ve kalorisi yüksek kuruyemişlere dikkat edin, bunların yerine daha düşük kalorili leblebiyi tercih edin.


Havuç, salatalık gibi çiğ sebzeleri ince ince dilimleyip limonlu suyla birlikte gece otururken atıştırabilirsiniz.

Unutmayın sehpanızın üzerinde çikolata veya cips paketi bulunursa çikolata veya cips yersiniz ama havuç olursa havuç yersiniz.


Düşük kalorili kraker, galeta, bisküvi veya müsli barlar karbonhidrat miktarı yüksek sizi daha iyi tok tutacak ve ara öğün olarak atıştırabileceğiniz yiyeceklerdir. Tabi bunların de miktarını abartmamaya çalışın.
 

Fesleğen, nane, zencefil...

İştahı baskılamak için çeşitli baharatlar kullanın, fesleğen, nane, kişniş, kekik, tarçın, zencefil, dereotu, maydanoz gibi hoş kokulu baharat ve otlar tokluk hissinizi arttırır hem de yemeğe lezzet verirler. Yemeklerinizde farklı baharatlar deneyin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler