3. Doğu ve Güneydoğu Yaz Sporları

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 3. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları sona erdi. Tatvan İskelesi'nde düzenlenen ödül töreninde açıklamada bulunan Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk, dört gün süren ve dört ilin katıldığı yelken yarışmasının başarıyla tamamlandığını, Bitlis, Adıyaman, Şanlıurfa gruplarının yarışlarda büyük performans gösterdiğini belirtti.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 13:20
Abone Ol google-news

3. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları dolayısıyla, açıklama yapan Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk; Van Gölü'nün, yelken yarışlarına elverişli olduğunu kaydederek şunları ifade etti:
''Dört günden bu yana devam eden 3. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları bugün sona erdi. Yarışmalarımıza Bitlis, Van, Şanlıurfa ve Adıyaman illeri iştirak etti. Dört gün botunca yarışmalarımızı düzenli olarak gerçekleştirdik. Çünkü rüzgar istediğimiz gibi esti. Birçok ilde bu rüzgarı bulamazsınız. Rüzgardan dolayı geçmiş yıllarda birçok ilimizde bu yarışlarımız aksamıştı.''

Yelken Federasyonu'nun, Türkiye'nin 32 farklı ilinde faaliyet gösterdiğini belirten Gençtürk, bu faaliyetler çerçevesinde toplam 3 bin 800 sporcu olduğunu dile getirdi. 1957 yılında kurulan Yelken Federasyonu'nun bugüne kadar birçok başarı elde ettiğini anımsatan Gençtürk, ''Bugüne kadar, dünya, Avrupa, Balkan şampiyonları çıkardık. Bitlis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Tatvan'daki yelken gruplarımızda çok yetenekli sporcularımız var. Bu da sporcuların çok iyi çalıştığını gösteriyor. Bu çalışmaları yürüten yetkililerimizi tebrik ediyoruz'' diye konuştu.

Tatvan Kaymakam Vekili Dr. Rıfat Altan ise; yapılan yelken yarışmasının Van Gölü ve Tatvan'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker ise, belediye olarak yelkende daha büyük organizasyonlara evsahipliği yapmaya hazır olduklarını ve bunu Yelken Federasyonu yetkililerine aktardıklarını açıkladı.
Peker, ''Dört gün boyunca farklı illerden gelen sporcularımız sahilimize renk kattı. Ulusal ve uluslararası bir yarışmanın burada düzenlenmesi için, federasyonumuzdan destek bekliyoruz. Çünkü Van Gölü bu tür yarışmalar için muhteşem bir yer. İstediğiniz zaman rüzgarı bulabilirsiniz'' dedi.
Yapılan yarışmalar sonucunda, Optimist Yelken Yarışması'nda erkeklerde Tatvan'dan birinci olan Samet Coşkun'a, Optimist Yelken Yarışması'nda kızlarda Adıyaman'dan birinci olan Zeynep Koparal'a, gençler grubunda birinci olan Adıyaman'dan Hicret Hilal Sevim'e 6. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Tatvan Kaymakamı Vekili Dr. Rıfat Altan ve Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker tarafından ödülleri verildi. Yelken yarışması sonunda Tatvan Belediyesi tarafından canlı müzik programı düzenlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler