Yuttaşlar Ata'sına koştu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Bu arada, Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sevgilerini sunmak isteyenlerle doldu. Yurttaşlar mozolyeye çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundular.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

Anıtkabir'in ziyarete açılmasının ardından ellerinde Türk bayrakları ve çiçeklerle Anıtkabir'e gelen kadın, erkek, genç, yaşlı pek çok vatandaş Büyük Önder'in manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular; dua ettiler ve Ata'nın mozolesine çiçek ve bayrak bıraktılar.
Pusetlerinde bebekleriyle Ata'yı ziyarete gelenler olurken, kimi vatandaşların Atatürk'ün kabrinin önünde gözyaşı döktüğü de görüldü.
Vatandaşlar, Ata'nın mozolesinin önünde fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirmek istediler. Bu önemli günde Ata'yı yalnız bırakmayan, başlarında ''Atam izindeyiz'' bandajları taşıyan çocuklar da mozoleye bayrak koydular.
Atatürk'ün ziyaretçileri arasında Japon turistler de vardı. Japon grup, ziyaretçileri ilgiyle izledi ve mozolenin önünde geleneksel Japon selamını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler