5. Leyla Gencer şan yarışması

Dünyanın ''La Diva Turca'' olarak alkışladığı Leyla Gencer adına bu yıl beşincisi düzenlenen 'Leyla Gencer Şan Yarışması'nda birinciliği Nazlı Deniz Boran kazandı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve La Scala Akademisi işbirliğinde Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen gecede, yarışmanın finalistleri jürinin belirlediği aryaları seslendirdi.

Yayınlanma: 31.08.2008 - 08:18
Abone Ol google-news

Sferisterio Opera Festivali Genel Müdürü Pier Luigi Pizzi'nin başkanlığında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Şefi Gürer Aykal, La Scala Tiyatrosu Kast Yönetmeni Luca Targetti, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino Sanat Yönetmeni Paolo Arca, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü ve Napoli San Carlo Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yardımcısı Gianni Tangucci ile Valencia Opera ve Tiyatrosu Sanat Danışmanı Vincenzo de Vivo'dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından dereceye girenleri, Jüri Başkanı Pizzi açıkladı.

Buna göre, yarışmada Offenbach'ın ''Les Contes d'Hoffmann'' operasından ''Les Oiseaux Dans La Charmille'' adlı eseri seslendiren Nazlı Deniz Boran birinci oldu. Kishani Jayasinghe ikinci olurken, üçüncülüğü Eung Kwang Lee ile Anita Rachvelishvili paylaştı.

Birinciliği kazanan Boran, koşarak sahnedeki Pizzi'ye sarıldı. Leyla Gencer'in yakın dostu olduğu belirtilen Pier Luigi Pizzi, ödülün Boran ve kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Gencer'in anısına yapılan yarışmada çok heyecanlandığını anlatan Pizzi, ''Özellikle bir Türk'ün bu ödülü alması beni çok mutlu etti. Leyla'nın anısına bir şeyler vermemiz lazım. Bize müziği öğrettiği için" dedi.

Yarışmada, birinci Boran'ın 12 bin 500, ikinci Jayasinghe'nin 7 bin 500, üçüncülüğü paylaşan Lee ve Rachvelishvili'nin de bin 750'şer avro ile ödüllendirildiği bildirildi.
Leyla Gencer'in vefatından önce La Scala'da oluşturduğu ön eleme jürisi, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 137 şancının başvurusunu değerlendirmiş, değerlendirme sonucu İstanbul'a davet edilen 38 yarışmacıdan 7'si, elemeleri geçerek finalde yarışmaya hak kazanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler