Rijkaard iddialı konuştu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında yarın Kazakistan'ın FC Tobol takımı ile yapacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Yayınlanma: 22.07.2009 - 10:11
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlediği toplantıya, basın mensuplarına Türkçe ''Günaydın'' diyerek başlayarak, ''Öncellikle ilk maçtaki beraberlik iyi bir sonuçtu. Şu an kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde oynuyoruz. Hep beraber çalışıp, zafer için bütünleşmemiz lazım. Amacımız taraftarlarımızla bütünleşip, yarın ki maçı kazanmak'' dedi.

Hollandalı teknik adam, FC Tobol ile yapacakları karşılaşmanın bu sezon sahalarındaki ilk karşılaşma olacağını belirterek, ''Öncellikle Ali Sami Yen'de oynayacağımız için ve taraftarlarımızla buluşacağım için gerçekten çok heyecanlıyım. Bu bakımdan çok özel bir maç olacak. Taraftarlarımıza güzel oyun seyrettirmek ve turu geçmek bizim için önemli'' diye konuştu.

Kadrolarında çok futbolcunun bulunduğunu ifade eden Rijkaard, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Arda, Ayhan, Hakan Balta gibi futbolcularız bizimle beraber çok fazla çalışma ve maç yapma imkanı bulamayan arkadaşlar. Onlar için özel bir program hazırlamıştık. Milli takımda olmaları nedeniyle bize geç katılmışlardı. Bizim amacımız onları sadece 45, 60 dakika değil, bütün bir sezon kullanmak. Özellikle aramıza sonradan katılan milli futbolcularımızın taraftarlarımızın ekstra bir desteğine ihtiyacı var.''

''FC Tobol maçı kolay olmayacak"

Rijkaard, yarın FC Tobol ile yapacakları karşılaşmanın kolay olmayacağını anlatarak, ''Önemli olan şu ki galibiyeti ve bir sonraki tura geçmeyi istediğimiz. Kağıt üstünde bakıldığında, Galatasaray ile Tobol karşılaştırıldığında kolay görünüyor. Ama sonuçta kolay değil, takımımızın acı çekmesi lazım. Bunda kastım, futbolcularımızın yüzde 100 performanslarını ortaya koyması lazım. O yüzden benim için heyecan verici bir maç olacak. Umarım taraftarlarımızla güzel bir bütünleşme olur ve başarılı bir sonuç alırız'' ifadelerini kullandı. FC Tobol maçının 18 kişilik kadrosuna hazır olan oyuncularını alacaklarını belirten Rijkaard, Kewell ve Franco'nun oynayıp, oynamayacağına dair bir soruya ''Şimdi söylemem çok doğru olmayabilir. Bırakın rakibe sürpriz olsun. Ama daha önce de söylediğim gibi hazır olan oyuncuları alacağız'' karşılığını verdi.
 

''Barış'ı değerlendirebiliriz"

Rijaard, FC Tobol ile deplasmanda yaptıkları karşılaşmada sakatlanan Barış'ın durumunda düzelme olduğunu anlatarak ''Barış'ın durumunu bugün yapacağımız antrenmanda göreceğiz. Bir sıkıntı olmazsa onu değerlendirebiliriz'' dedi.
 

''Emre Çolak iyi bir futbolcu"

Yeni sezon hazırlıklarında (A) takımla beraber çalışan ancak tekrar geldiği PAF takımına gönderilen Emre Çolak ile ilgili bir soruya, Rijkaard, bu sezon oluşturacakları kadronun 23 ile 25 arasında değişebileceğini anlatarak, ''Bu sayıya çok odaklanmamak lazım. Benim için Emre Çolak iyi bir futbolcu, bizimle iyi çalıştı. Kendisini iyi tanıyorum. İlerleyen zamanlarda tekrar aramıza katılabilir, bu mümkündür. İleride yararlanabileceğimiz bir futbolcu'' cevabını verdi.
 

''Linderoth'un performansından memnunum"

Takımlarının ritme ihtiyacı olduğunu dile getiren Rijkaard, şunları kaydetti:
''Mesela Linderoth, tecrübeli bir oyuncu. Uzun bir sakatlık döneminden geçti. Tam hazır değil ama benim için ne kadar zamanda hazırlanacağı ve aramıza döneceği önemli. Bu zamana kadar sadece bir hazırlık maçında oynadı. O da burada PAF takımı ile oynadığımız maçtı. Onun performansından memnunum. ilerlediğini, kendini geliştirdiğini görebiliyorum. Bu tür futbolcular, 90 dakika oynayamayacaktır ama takım için önemlidir. 90 dakika oynaması gerektiği zaman takıma gerekli katkıyı sağlayacaktır. Kewell ve Keita için de aynı değerlendirmeyi yapabiliriz.''
 

''90 dakikayı çıkartacak fiziksel kapasitemiz var"

Hollandalı teknik adam, taktik ile ilgili bir soruyu şöyle cevaplandırdı:

''Futbolda taktik önemli. Ancak 4-3-3 oynamak ya da 10 numara ile oynamak pek sorun değil. Şu ana kadar en büyük problemimiz fiziksel olarak hazırlanmaktı. Şunu söyleyebilirim ki 90 dakikayı çıkartacak fiziksel kapasitemiz var.''

Transfer çalışmalarını basın ile paylaşmak istemediğini anlatan Rijkaard, ''Çünkü transfer komitemiz var, Adnan Sezgin, Haldun Üstünel ve başkanımız Adnan Polat ile devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabi ki sadece biz değil, bütün profesyonel takımlar ilginç tekliflere, ilginç futbolculara her zaman açıktır. Bu tür transferlere açıktır. Ama şu an için transfer yapacağız ya da yapmayacağız demek pek doğru olmaz'' diyerek sözlerini tamamladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler