İsveçli kadınlar alkole yaklaşıyor

İsveç Halk Sağlığı Enstitüsü, İsveç'te son 4 yılda alkolik kadınların sayısında yüzde 50'ye varan artış olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 31.08.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

İsveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nün yaptığı ve Dagens Nyheter gazetesinde yayımlanan araştırmaya göre, İsveç'te 2003 yılında 65 bin olan alkolik kadın sayısı 2007 yılında yüzde 50 oranında artarak, 100 bini aştı. Aynı yıllar içinde alkol sorunuyla boğuşan erkek sayısı da 135 binden, yüzde 25'lik artışla 165 bine çıktı.

İsveç Halk Sağlığı Enstitüsü alkollü içecekler ve uyuşturucu madde bölümü yöneticisi Dr. Sven Andreasson, 9 milyon nüfusa sahip İsveç'te son 4 yılda alkol bağımlısı insanların bu kadar hızlı artmasına neden olarak, vergi oranlarının düşürülüp fiyatların aşağı çekilmesini, kolayca internet üzerinden sipariş verilip satın almayı ve içki satan yerlerin açık olduğu saatlerin uzatılmasını gösterdi.

Alkol kullanımının artmasıyla buna bağlı zehirlenmelerin, şiddet olaylarının ve trafik kazalarının da arttığına işaret eden Andreasson, "Ayrıca birçok araştırma gösteriyor ki, alkol özellikle göğüs ve kalın bağırsak kanserine neden oluyor. İsveç'te sağlık kuruluşları da alkole bağlı hastalıklarda artışı rapor ediyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler