Çıplak Kovboy New York'a talip

New York'taki Times meydanında, üzerinde sadece kovboy şapkası ve bir slip, elinde de gitarı ile şarkı söyleyen"çıplak kovboy" lakaplı Robert Burck, New York Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Yayınlanma: 23.07.2009 - 07:39
Abone Ol google-news

Times meydanında basın mensupları ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, "iş kıyafeti" ile gelen "çıplak kovboy"lakaplı Robert Burck'a, seçim ekibinde yer alan bir basın danışmanı, iki ayrı sunucu ve 3 kadın güvenlik elemanı eşlik etti.

Televizyon kameramanları ile foto muhabirlerinin görüntü almak için adeta birbiriyle yarıştığı basın toplantısında vaatlerini açıklayan kovboy, "Çıplak Teşvik Paketi" ile yapacaklarını sıraladı.

Sözlerine, siyasette "şeffaflığı" öne çıkaracağını söyleyerek başlayan Burck, "Çıplak olmak sadece insanın üzerinde kıyafet olmaması değildir. Çıplak olmak, siyasette de şeffaflıktır, çıplak olmak tüm gerçeği söylemektir. Dürüst olmaktır" dedi.

Seçim kampanyası süresince kıyafet giymeyeceğini, takım elbiselerle dolaşmayacağını kaydeden 38 yaşındaki Burck, "Her gün halkın arasındayım ve her tip insanla karşılaşıyorum. Bu da benim için bir avantaj" dedi.

Times meydanına da büyük bir kilise yaptıracağını söyleyen kovboy, burada eşcinselleri de evlendireceklerini, bunun da milyonlarca dolarlık bir evlilik sektörünü ortaya çıkaracağını ve kentin Las Vegas'la yarışma şansı elde edeceğini ifade etti.

Toplantı sırasında otobüslerle şehir turuna çıkan turistlerin tezahüratta bulunduğu, Times meydanındaki yabancı turistlerin de alkışlarla desteklediği "çıplak kovboy", daha çok turistlerin kendisini tanıdığını ve onların oy veremeyeceğinin belirtilmesi üzerine, "Şehri adım adım gezeceğim. Beni bütün Amerika tanıyor ve seviyor. Bloomberg'i devireceğim" diye konuştu.
 

Ohio Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu

New York'ta, 10 seneye yakın süredir bir tek slip ve kovboy şapkası ile elindeki gitarı çalan ve turistlerin kendisiyle çektirdiği fotoğraflardan para kazanan Robert Burck, bu sayede günde 1000 dolara yakın gelir elde ediyor. 11.00-14.00 saatleri arasında Times meydanında "çalışan" Burck, farklı tarzıyla dikkat çektiği ve turistlerin de ilgisini çekmeyi başardığı için büyük paralar kazanıyor.

Pazarlama stratejisi üzerine çeşitli seminerler ve konferanslara katılarak konuşmalar da yapan "çıplak kovboy" lakaplı Burck, Ohio Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu.
Kaslı vücudu ve uzun sarı saçları ile sinema yıldızı gibi görünen kovboyun, country müzik üzerine bir albümü ve yazdığı kitapları da bulunuyor.

Evli ve 3 çocuk sahibi "çıplak kovboy", yıllardır, New York'un şehir merkezi yerine, Manhattan'a yarım saat mesafedeki Secaucus bölgesinde yaşamayı tercih ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler