Okullarda arsenikli su iddiası

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okulların açılmasına az bir süre kala, bazı illerde arsenikli su krizinin patlak verdiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının; çocukların, okullarda arsenik miktarı yüksek olduğu iddia edilen sulardan içme ihtimaline karşı bir dizi acil önlem alması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 31.08.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  2008-2009 eğitim-öğretim yılının 8 Eylülde başlayacağını anımsatarak, okulların açılmasına çok kısa bir süre kala bazı illerde arsenikli su krizinin patlak verdiğine dikkat çekti.

Koncuk, ''Ne yazık ki başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilimizde sularda arsenik miktarının standartların üzerinde olduğu söylenmektedir. İnsanlarımız artık neredeyse şebeke suyunu kullanmaktan korkar olmuştur'' dedi.
En büyük tehlikenin okullarda yaşanacağına dikkati çeken Koncuk, şunları söyledi:
''Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda hiçbir önlem almadığı görülmektedir. Küçücük çocuklarımız, okullarda arsenik miktarı yüksek olduğu iddia edilen sulardan içecektir. Konuyla ilgili anne babalardan sendikamıza onlarca telefon gelmektedir. Çocuklarını okula endişeyle göndereceklerini belirten veliler, temiz ve sağlıklı su sağlanması için yetkililerin bir an önce önlem almasını istemektedir.''

MEB, önlem almalı

Okulların, olanakları ölçüsünde su makinesi temin etmesi, kantinlerde satılan ambalajlı suların markalı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olmasına dikkat edilmesi, tuvaletlerde 'Sular temiz değildir, kesinlikle içmeyiniz' şeklinde uyarı levhalarının asılması önerilerinde bulundu.
Koncuk, velilere ve eğitimcilere de şu uyarılarda bulundu:
''Çocuklarınızın yanında yeterli miktarda sağlıklı su bulundurun. Çocuğunuzu okulda çeşmeden su içmemesi konusunda tembihleyin. Öğretmenler de konuyla ilgili öğrencileri derslerde bilgilendirmeli, çocuklara, suların sağlıksız olduğunu sık sık hatırlatmalı ve çeşme suyunu içmemeleri gerektiğini söylemelidirler. Milli Eğitim Bakanlığı da okullarda bir an önce su seferberliği ilan etmesi ve bir dizi acil önlem alması gerekiyor. Aksi takdirde çocuklarımız büyük bir sağlık skandalının kurbanları olacak ve kansere yol açan arsenikli su, sağlıksız nesillerin yetişmesine neden olacaktır." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler