Eğlenceli bir Akdeniz hikayesi ve Abba

Dünyanın en çok ilgi uyandıran, üç baba ile bir kızın hikayesini anlatan Broadway’in hasılat rekortmeni müzikali ‘Mamma Mia’, kült grup Abba’nın şarkılarına hayat veriyor. 1999 yılından bu yana 170’in üzerinde şehirde 30 milyondan fazla seyirci tarafından izlenen dev müzikal, 7-12 Ekim tarihleri arasında İstanbul Gösteri Merkezi’nde olacak.

Yayınlanma: 31.08.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz ay vizyona giren ve büyük ilgi gören Mamma Miaisimli film, dünyaca ünlü bir Broadway müzikalinin film haliydi. Başrollerini Pierce Brosnan, Colin Firth ve Meryl Streepin paylaştığı film, aynı adlı müzikal gibi, İsveçli kült müzik grubu Abbanın şarkılarını temel alıyordu. Ve filmi izlemek için sinema salonlarına koşan herkesin içinde az da olsa büyüleyici müzikale dair bir fikir sahibi olma motivasyonu vardı elbette.

Mamma Mia adını 80’ler deyince ilk akla gelen topluluklardan olan Abbanın 1975 yılında müzik listelerinin zirvesine çıkan Mamma Miaisimli şarkısından alıyor. İngiliz yazar Catherine Johnsonın kitabından uyarlanan gösteri, bir Akdeniz hikayesini anlatıyor. Düğün hazırlığı yapan 20li yaşlarındaki Sophie Sheridan hiç tanımadığı babasını bulmaya çalışıyor. Annesi Donna, Sophienin karşısına üç erkek çıkarıyor. Donnanın Yunan adalarına yaptığı gezide tanıştığı bu üç erkekten biri Sophienin gerçek babası.

Hangisinin babası olduğunu bulmaya çalışan Sophienin hikayesini birbirinden renkli 22 Abba şarkısıyla aktaran Mamma Mia, Broadwayin en çok hasılat yapan gösterisi ünvanına sahip.

2 saat süren müzikal boyunca babasını arayan kızın hikayesine, şimdiye kadar 350 milyonun üzerinde albüm satmış Abbanın Honey, Honey’, ‘Super Trouper’, ‘Money, Money, Money’, ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Thank You for the Music’, ‘I Have a Dream’, ‘The Winner Takes It Allve Gimme! Gimme! Gimme!gibi dillerden düşmeyen parçaları hayat veriyor.

6 Nisan 1999da ilk gösterimini Londrada gerçekleştiren müzikal şimdiye kadar 9 farklı dilde sahnelendi. Gittiği her yerde her akşam yaklaşık 17 bin kişinin önüne çıkan müzikal, 2 saati aşkın bir süre boyunca neşeyle izlenen sıcak bir öykü. Müzikal ilk kez 1998 yılında İtalyan yapımı bir kısa film haline dönüşmüş. Ardından 1999da İspanyollar müzikali dizi haline getirmiş. Ve son olarak da bu yıl Amerika ve İngiltere ortaklığında uzun metrajlı bir film olarak seyirciyle buluştu. Eğlenceli bir komedi müzikal olan filmin yönetmenliğini de Phyllida Lloyd üstlendi.

Oldukça eğlenceli bir Akdeniz hikayesini Abbanın birbirinden enerjik ve neşeli şarkılarıyla canlandıran müzikal Mamma Mianın biletleri satılmaya başlandı bile. BKM ve İKSV organizasyonuyla Türkiyeye gelecek dev prodüksiyonu asla kaçırmayın. Ne de olsa masmavi bir Akdeniz öyküsü, Abbanın dillerden düşmüyen parçalarına eşlik edecek...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler