Yalnızca 'yabancıya satılık'

Trabzonlu iş adamı, 15 yıl önce başladığı ve bugüne kadar 16 milyon dolar harcadığı 5 yıldızlı otelinin karkas halindeki inşaatını, bürokratik engeller yüzünden bitiremediğini iddia ederek, ''yabancıya satılıktır'' döviziyle satışa çıkardı. Türkiye'de yabancı yatırımcılara değer verildiğini söyleyen işadamı, Türk yatırımcıların ise çeşitli sorunlarla karşı karşıya bırakıldıklarını belirtti.

Yayınlanma: 31.08.2008 - 13:30
Abone Ol google-news

İş adamı Ali Uzunalioğlu, 15 yıl önce kendi topraklarına yatırım için yola çıktıklarını, önce bir iş merkezi yapmak amacıyla inşaat çalışmalarına başladıklarını, daha sonra çevreden gelen istekler üzerine yapıyı otel inşaatına dönüştürmeye karar verdiklerini söyledi.
Bu değişiklikle birlikte Trabzon Belediyesinin önceki yönetimiyle imar sorunu yaşadıklarını, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını savunan Uzunalioğlu, şöyle devam etti:
''Şimdiki belediye yönetiminden imar iznini meclis kararıyla aldık ve inşaata kaldığımız yerden devam ettik. Ancak bir süre sonra otel inşaatının üst bölgesinde oturan bina sahipleri, deniz manzaralarının kesileceğini öne sürerek, inşaatın durdurulması için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme kararıyla inşaat çalışmaları durduruldu. Bir üst mahkemeye başvurma hakkımız var. Ama ben bu yaşananlardan uğraşmaktan bıktım. Bugüne kadar 16 milyon dolar harcadığım bu yeri yabancıya satıp kurtulacağım.''

Türkiye'de yabancı yatırımcıya değer verildiğini iddia eden Uzunalioğlu, ''Kaşüstü beldesinde yabancıdan bir lira almadan yer gösterip otel yaptırdılar. Bizim de anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getirdiler. Bari satalım burayı bir yabancıya da bitirsin çıksın. Bu amaçla karkas haldeki inşaata 'satılıktır yabancıya' yazılı döviz astık'' dedi.

İnşaat halindeki binalarının karşısına yabancı yatırımcılar tarafından iş merkezi yapıldığını öne süren Uzunalioğlu, ''Oteli yabancılara sattığımızda kısa sürede hizmete geçer düşüncesindeyim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler