CHP'li Sav: Oy kaybediyorlar

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Siyasal iktidarın mahalli seçimlerden sonra da tüy dökmeye başladığını gözlemek mümkün. Oy kaybediyorlar'' dedi. Sav, 2011'de gerçekleşmesi öngörülen genel seçimlere hazır olduklarını da belirtti.

Yayınlanma: 24.07.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Önder Sav,  partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada, CHP İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ve partililerle bir araya gelen Sav, İzmir'e 2 yıldır gelmediğini belirterek, burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sav, İzmir'de yarını da kapsayan yoğun bir gezi programı gerçekleştireceklerini, bazı belediye başkanlarıyla bir araya gelerek, başkanların ileriye dönük projelerini dinleyeceğini dile getirdi.
''Esas amacımız genel merkezin buradaki belediye başkanı arkadaşlarımızın yanında olduğunu ifade etmek'' diyen Sav, İzmir'de iyi çalışan bir örgütleri olduğunu söyledi.
Sav, CHP'nin yerel seçimlerden sonraki hızlılığının ortada olduğunu dile getirerek, ''Başta genel başkanımız olmak üzere, Anadolu'yu adım adım dolaşıyoruz''
dedi.

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sav, şöyle devam etti:
''Siyasal iktidarın mahalli seçimlerden sonra da tüy dökmeye başladığını gözlemek mümkün. Oy kaybediyorlar. Önlerinde 2 yıl gibi bir zamanları kaldı. Yani geriye sayım başladı. Siyasal iktidarın, bu gidişiyle kitlelerde yarattığı düş kırıklığını sürdüreceğini görüyoruz. Hırçınlıkları, sağa sola sataşmaları bundandır. Ama biz kendi işimize bakacağız, çalışmaya devam edeceğiz.''

Önder Sav, 2011'de gerçekleşmesi öngörülen genel seçimlere hazır olduklarını da belirtti.
Şu an siyasal iktidarın sindiremediği tek gücün CHP olduğunu iddia eden Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP'yi dize getirmek o kadar kolay değildir. CHP, pek çok partiyi tarihin çöplüğüne göndermiştir. CHP ile uğraşan hiçbir siyasi parti, hiçbir lider iflah olmamıştır. CHP, bunları da zamanı gelince tarihin çöplüğüne gönderecektir.''

Konuşmasının ardından Rifat Nalbantoğlu, Sav'a üzerinde ''Güneşi arkana alırsan gölgen yarınlara düşer'' yazılı plaket verdi. Parti merkezindeki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile diğer CHP'li belediye başkanları da katıldı.

Önder Sav, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi.
Kocaoğlu, seçim sürecinde kendisine ve arkadaşlarına destek veren Sav'a teşekkür etti.
Sav da konuşmasında Sokrat'ın, ''İktidarı, iktidara hevesli olmayanlara tevdi etmek lazım'' sözünü hatırlatarak, Kocaoğlu'nun yerel seçimlerdeki başarısına değindi.Kocaoğlu'nun yüzde 56'lık oy oranıyla başkanlık koltuğuna tekrar oturduğunu ifade eden Sav, dileğinin bu oranı önümüzdeki seçimlerde de korumak olduğunu söyledi. Sav, ''Aziz Kocaoğlu'nun önümüzdeki süreci çok iyi yöneteceğine inanıyorum'' diyerek, siyasette hataları tekrarlamamanın önemli olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler