4 asker şehit

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde geçen hafta jandarma karakolu çevresindeki nöbet noktalarına uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit düşen 4 asker bugün toprağa verildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise, bir askerin cinnet geçirerek diğer askerlere ateş açması sonucu şehit olan 2 asker de dün memleketlerinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 06:49
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Silopi ilçesinde cinnet getiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit \tolan 2 asker törenlerle toprağa verildi. Bingölün Yedisu ilçesinde PKKlilerce jandarma karakoluna yapılan saldırda 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Şırnakın Silopi ilçesinde cinnet getiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit olan 2 asker de dün memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Yedisu ilçesindeki Jandarma Karakolu çevresindeki nöbet noktalarına önceki gece teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşle jandarma komando Onbaşı Yaşar Kaya, jandarma komando erler Salim Güneş, Bülent Bayram ve Serkan Özbakır şehit oldu. Jandarma Uzman Çavuş Hakan Bayındır ve Ahmet Saraç, jandarma komando Çavuş Oğuzhan Durmuş ve jandarma komando er Adem Koca yaralandı. Çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Kaçan PKKlilerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Şehit askerlerin aileleri acı haberle yıkıldı. Şehit Onbaşı Yaşar Kayanın Hatayın Hassa ilçesine bağlı Akbez beldesinde yaşayan annesi Zeynep Şahin, Vatan sağ olsun. Oğlumun kanı yerde kalmasındedi. Er Salim Güneşin, Ordunun Çatalpınar ilçesinde yaşayan babası Adem Güneş de 4 aylık asker olan oğlunun 20 gün önce dağıtım iznine geldiğini belirterekOğlumla dün akşam telefonla konuştum. Bana Baba mevziye gidiyorumdedi. Bugün de oğlumu arayacaktım ama arayamadım. Vatan sağ olsundiye konuştu.

Jandarma komando Onbaşı Yaşar Kayanın cenazesi Hatayda, Jandarma Komando Er Salim Güneşin cenazesi Orduda, Jandarma Komando er Bülent Bayramın cenazesi Vanda ve jandarma komando er Serkan Özbakırın cenazesi de Karsta bugün düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

2 şehit toprağa verildi

Şırnakın Silopi ilçesinde cinnet getiren bir askerin ateş açması sonucu şehit düşen 2 asker de memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Piyade onbaşı Ferhan Boz için Zonguldakın Alaplı ilçesinde tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan annesi Gülten Boz, babası Adil Boz ve kardeşleri güçlükle sakinleştirildi. Yurttaşlar sık sık terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehidin cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Aynı olayda tezkeresine 75 gün kala şehit olan piyade Çavuş Zekeriya Demirkaynak için de Sıvasın Altınyayla ilçesinde tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Selvinaz Demirkaynak, babası Hamdi Demirkaynak ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit asker ilçe mezarlığında toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler