Rusya ikili anlaşma yolunda

Rusya'nın, bağımsızlıklarını kabul ettiği Güney Osetya ve Abhazya ile ikili anlaşmalar imzalayacağı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Medvedev, iyi niyet temelinde imzalayacaklarını belirttikleri anlaşmalar hakkında ''Her türlü yardımı sağlayacağız. Bu uluslararası anlaşmalar, ekonomik, sosyal, insani ve askeri açıdan yardım yükümlülüklerimizi açıklayıcı niteliktedir'' diye konuştu.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 06:53
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Rus televizyonlarında yayımlanan açıklamasında, Güney Osetya ve Abhazya ile ekonomik, askeri ve diğer yardımları öngören anlaşmalara imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Medvedev, anlaşmaların ne zaman parafe edileceğine dair bir tarih vermedi. Rus basını, imzaların birkaç gün içinde atılabileceği tahmininde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı, Batı'nın, Güney Osetya ile Abhazya'nın bağımsızlıklarını tanıyan karardan geri dönülmesi çağrısı üzerine ise kararlarını verdiklerini ve geri dönmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Kendilerine dostça yaklaşmayan ülkelere ekonomik yaptırım olasılıklarını gözden geçirebileceklerini, ancak bundan kaçınmak istediklerini belirten Medvedev, bunun yapıcı bir yol olmadığını düşündüklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler