"Seçmen, siyasal iktidarın İzmir'deki oyununu bozdu"

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yerel seçimler öncesi yapılan düzenlemeyle İzmir'de iki yeni belediyenin oluşturulduğunu, bu düzenlemenin ardında siyasal iktidarın planlarının yattığını savunarak, ''Seçmen, siyasal iktidarın İzmir'deki oyununu bozdu'' dedi.

Yayınlanma: 25.07.2009 - 11:45
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir programı kapsamında sırasıyla Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka belediyelerini ziyaret etti.

Konak Belediyesini ziyaretinde, kendisinin siyasete genç yaşta atıldığını anlatan Sav, bu özelliğinin Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile benzeştiğini söyledi.

Sav, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada İzmir'de yeni oluşturulan belediyelere dikkat çekti.

Siyasi iktidarın seçimler öncesi yaptığı düzenlemeyle Bornova ilçesinde, CHP'li seçmenin yoğun olarak bulunduğu üç mahalleyi Bayraklı'ya dahil ederek iki ilçede birden şansını artırmaya çalıştığını ileri süren Sav, şöyle dedi:
''Düzenleme sonrası yapılan kamuoyu yoklamalarında, hem Bornova hem Bayraklı'da CHP'nin geride olduğu izlenimi uyandı. Ama ülkenin içinde bulunduğu koşullar, siyasal iktidarın çarpık uygulamaları, İzmir'i duyarlı hale getirdi. Yanlış hesap Bağdat'tan döndü. Hiç düşünmedikleri, hesaplamadıkları bir gerçek yaşandı. Her iki ilçede de CHP adayları kazandı. Seçmen, siyasal iktidarın İzmir'deki oyununu bozdu. İzmir aynı başarıyı 2011'de yapılacak genel seçimlerde de göstermeli.''

Sav, belediye başkanlarının sadece kendi bölgesiyle değil genel olarak Türkiye'nin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Hiçbir belediye başkanı 'Bu sadece örgütün işi, ben kendi işime bakarım' diyerek kendisini sorunlardan sıyıramaz. 'Yerel yönetim ayrıdır' mantığıyla, 1989'da sosyal demokrasinin elde ettiği başarının 1994'de nasıl elimizden kayıp gittiğini acı bir gerçek olarak görebiliriz. 'İzmir bizim kalemizdir, ne yaparsak yapalım elimizden kaymaz' rahatlığı içinde hareket etmek fevkalade yanlış olur. İzmir elbette sosyal demokrasinin kalesi, demokrasinin beşiği, demokratik, laik cumhuriyete saygılı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı insanların yaşadığı yerdir. Hem bunları bileceğiz hem de karşımızda mücadele ettiğimiz siyasal yapının durumunu göreceğiz.''


"İzmir çıtası"

CHP Genel Sekreteri Sav, daha sonra Bayraklı ve Karşıyaka belediyelerini ziyaret etti.
Karşıyaka Belediyesini ziyaretinde konuşan Önder Sav, 53 yıllık siyasi yaşamında İzmir benzeri bir yerel yönetim seçimi başarısına rastlamadığını, 30 belediyeden 28'inin kazanılmasının gıpta edilecek, örnek gösterilecek bir başarı olduğunu dile getirdi.

Siyasetin önünde artık bir ''İzmir çıtası'' bulunduğunu anlatan Sav, 2011'in Temmuz ayında yapılacak genel seçimde o çıtayı aşmak için çaba göstereceklerini belirtti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni ilçelerin oluşumu sonrası en fazla mağdur edilen belediye olduklarını, ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Durak, bu dönemde ilçenin özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı projelerle ön plana çıkacağına inandığını, bu konuda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sözler aldıklarını söyledi. Bunun üzerine, ziyarette yer alan Kocaoğlu'nun, ''Davul birinin, tokmak diğerinin elinde ip de benim boynumda'' diyerek yaptığı espri gülüşmelere neden oldu.
Kocaoğlu, bu dönemde Karşıyaka'yı cazibeli bir bölge haline getireceklerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler