'Laik kurumlar yıpratılmaya çalışılıyor'

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ancak sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlsever, "Cumhuriyetin TSK, üniversiteler gibi tüm laik kurumları yıpratılmaya çalışılıyor" dedi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 07:00
Abone Ol google-news

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, düzenlediği basın toplantısında İP’nin Ergenekon davasını, Türkiye’nin karanlık tarihinin aydınlatılacağı ve gerçek karanlık güçlerin ortaya çıkarılacağı bir kürsüye dönüştüreceğini söyledi.

İlsever, Ergenekon soruşturmasının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yıpratılarak ABD kaynaklı bir darbe planını yaşama geçirmek amacı taşıdığını belirterek Cumhuriyetin TSK, üniversiteler gibi tüm laik kurumları yıpratılmaya çalışılıyordedi. İlsever, İPnin Ergenekon davasını, Türkiyenin karanlık tarihinin aydınlatılacağı ve gerçek karanlık güçlerin ortaya çıkarılacağı bir kürsüye dönüştüreceğini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 21 Martta tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konulan İlsever, sağlık sorunları nedeniyle önceki gün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tahliyesinin ardından dün İP İstanbul İl Merkezinde basın toplantısı düzenleyen İlsever, sağlık sorunlarının cezaevinde daha da ilerlediğini belirterek cezaevlerindeki sağlık sisteminin adeta çökmüş olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesi Hastanesi Mahkûm Koğuşunun havasız, tel örgülerle adeta hücre haline getirilmiş, havalandırma olanaklarından yoksun, pis ve bakımsız, tutuklu ve hükümlülere sağlanan sağlık koşullarının da en temel insani haklardan dahi yoksun olduğuna dikkat çeken İlsever, Hasta tutuklu ve hükümlüler, tedavi amacıyla değil, adeta öldürülmek için mahkûm koğuşlarına getirilmektedirdedi. Trakya Üniversitesi Hastanesindeki elverişsiz koşullar nedeniyle burada ameliyat olmadığını belirten İlsever, TBMM İnsan Hakları Komisyonuna bir dilekçe yazarak konuyu gündeme getirmeye çalıştığını ve bundan sonra da mahkûm koğuşlarında yaşanan sağlık sorunlarının takipçisi olacağını söyledi.

Milli kuvvetlere baskı

Yargılanacağı Ergenekon soruşturmasına ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İlsever, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksütün eşi Ferda Paksütün sorgulanmasına dikkat çekerek sorgulamada Paksüte ciddi bir soru yöneltilmediğinibelirtti ve bu olayınAnayasa Mahkemesi üyeleri ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğa yönelik tehdit amacı taşıdığıyorumunu yaptı. Laik kişi ve kurumlara yönelik gözdağı amaçlı eylemlerin yaygınlaştığını ve son olarak da Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu aleyhine yürütülen kampanyanın da yargıya yönelik başka bir gözdağı olduğunu belirten İlsever, şöyle konuştu:

Gözdağı verilecek kurumlardan olan Cumhuriyetin güvencesi üniversiteler de nasibini almış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün son atamalarıyla üniversiteler baskı altına alınmış ve laiklik mevzisinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Türk ordusuna 1990lı yıllardan itibaren ABDnin planları karşısında dik duran Genelkurmay başkanları Orgeneral Necip Torumtay, İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, Ergenekon iddianamesinde bu örgütün merkezine yerleştirilerek hedef alınmaya çalışılmıştır. İP de bu operasyon kapsamında etkisizleştirilmek istenmektedir. ABD kaynaklı operasyonun amacı Türkiyenin milli kuvvetlerini baskı altına alarak Amerikancı bir darbenin yolunu açmaktır.

Hukukun göz ardı edildiği Ergenekon soruşturmasında, tutuklu bulunanların tamamına yakınının tahliye edilmek zorunda kalınacağını belirten İlsever, Gladyo örgütlerine karşı en sert mücadeleyi yürüten İP, Ergenekon yargılamasını, Türkiyenin karanlık tarihinin aydınlatılacağı ve gerçek karanlık güçlerin ortaya çıkarılacağı bir kürsüye dönüştürecektir dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler