Kasırga ABD 'de panik yarattı

Orta Amerika'da etkili olan Gustav kasırgası, Meksika Körfezi'ne yaklaşırken, kasırgadan kaçan 2 milyon kadar Amerikalı evlerini terkediyor. ABD'de önlemler artırılırken, halkın yüzde 90'ı Louisiana sahillerinden kaçtı. New Orleans ile diğer kıyı kentleri de boşaldı.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 07:08
Abone Ol google-news

Gustav kasırgasına hazırlanan ABD’de kıyı kentleri boşaldı. Yaklaşık 2 milyon kişinin bulabildikleri her türlü araçla evlerini bırakıp kaçmasıyla, eyalet tarihinin en büyük tahliye işlemi yaşanıyor. Gustav kasırgasının ise hızının azaldığı belirtiliyor.

Mississippi, Alabama ve Texas eyaletlerinde de binlerce kişi kasırgadan kaçıyor.

Küba'da alınan önlemler can kaybını önledi

Gustav, en son Küba’da etkili oldu. Küba’da saatte 240 kilometreyi bulan fırtınalar estiren Gustav kasırgası, afet öncesi tedbirler nedeniyle bu ülkede can kaybına yol açmadı.

Sivil savunma operasyonlarına başkanlık eden Albay Miguel Angel, Küba’da kasırga nedeniyle çok sayıda yaralı olduğunu, ayrıca 86 bin evin yıkıldığını ya da hasar meydana geldiğini söyledi. Küba’da, yolların yıkılan ağaçlarla kapandığı, elektriklerin kesildiği, toplu ulaşımın kasırgadan etkilendiği belirtildi.

Gustav kasırgası, Küba’dan önce etkili olduğu Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Jamaika’da 86 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Katrına onlarca kişinin ölümüne neden oldu

Amerikan tarihinin en yıkıcı kasırgası olan Katrina, 2005 yılında New Orleans’ın yüzde 80’ini sular altında bırakmış ve 1600 kişinin hayatına mal olmuştu.

Gustav kasırgası, Cumhuriyetçi Parti’nin, senatör John McCain’i başkan adayı olarak resmen seçeceği kurultayına da darbe vurdu. Başkan George W. Bush ve yardımcısı Dick Cheney, kurultaya katılmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler