İzmir'e dayanıklı asfalt

İzmir yollarına 70 dereceye kadar dayanınklı asfalt döşenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir'de ilk kez uygulanacak asfalt, öncelikle ağır tonajlı araçların yoğun olduğu Anadolu Caddesi'nde kullanılacak.

Yayınlanma: 26.07.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik kullanım ömrü normalden yüzde 40 daha fazla olan dayanaklı asfalt üretimine başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de ilk kez uygulanacak bu asfalt türünün, öncelikle ağır tonajlı araçların yoğun olduğu Anadolu Caddesi'nde kullanılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZBETON şirketinin, asfalt üretim tesislerinde yaptığı yeni düzenlemelerle daha dayanıklı asfalt üretmeye başladığı, ekonomik kullanım ömrü diğer asfaltlara göre yüzde 40 daha uzun olan modifiye aşınma tipi asfaltın kentin özellikle trafik yükü ağır olan bölgelerinde uygulanacağı bildirildi.

Ağırlığa ve sıcağa karşı daha dayanıklı olan yeni asfalt ile yollardaki bozulmaların büyük ölçüde önleneceği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
''Deneme amaçlı döküme başlanan yeni asfalt, ilk olarak Anadolu Caddesi'ndeki yol düzenleme çalışmalarında kullanılacak. Daha sonra da trafik yükünün ağır olduğu stres noktalarında (ana arterler, kavşaklar, otobüs durakları önü v.s) modifiye aşınma tipi asfalt kullanımına geçilecek.
Normal asfaltlar sıcak havalarda 48 derecede erimeye başlarken modifiye aşınma tipi asfalt 65-70 derece sıcağa dayanabiliyor. Normal asfaltlarda ağır tonajlı araçların neden olduğu lastik izi ve çökme gibi deformasyonlar yeni asfaltta oluşmuyor. Bu asfaltın maliyeti diğer asfaltlara göre biraz daha yüksek olsa da uzun kullanım ömrü nedeniyle daha ekonomik oluyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler