Massa'nın durumu kritik

Formula 1'de sezonun 10. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde dün yapılan sıralama turlarında, kaza yapan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın, kafasındaki kaska yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki bir çelik yayın çarptığı açıklandı.

Yayınlanma: 26.07.2009 - 09:17
Abone Ol google-news

Aracından güçlükle çıkarılarak Budapeşte Honved Hastanesi'ne kaldırılan ve burada kafatasından ameliyat geçiren 28 yaşındaki Brezilyalı pilotun kafasına çarpan çelik yayın nereden geldiği bilinmiyor.

Yarışmayı düzenleyen Macar yetkililer, çelik yayın Rubens Bericello'nun otomobilinin arka tekerlerinden kopan bir amortisörün olduğu görüşünde birleşiyor. Baricello'nun otomobilinden kopan amortisörün saniyelerce pistte zıpladığı ve Massa'nın kafasına çarptığı açıklandı.
Brezilyalı pilotun 240 kilometre hızla seyrederken bu çelik yaya çarptığı için direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve 190 kilometre hızla lastik bariyerlere çarptığı bildirildi.

Brawn-Mercedes takımının patronu Ross Brawn, çelik yayın Baricello'nun otomobilinden nasıl koptuğunu anlayamadıklarını, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını açıkladı.
 

İkinci ameliyat iddiası

Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa sıralama turunun 2. bölümünde 4. virajda kaza yaparak yüksek hızla bariyerlere çarpmıştı. Aracından güçlükle çıkarılan Massa, ambulansla hastaneye kaldırılarak Budapeşte Honved Hastanesi'nde kafatasından başarılı bir ameliyat geçirmişti.Macaristan medyası, Massa'nın önümüzdeki hafta bir ameliyat daha geçireceği iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler