Balık sezonu başladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün balık avı sezonunu açtı. Sezonunun başlamasına rağmen, Trabzon'da ve Tekirdağ'da bazı balıkçı tekneleri olumsuz hava şartları nedeniyle denize açılamadı. Balıkçılar ilk gün yaşanan olumsuzluklara karşın balık sezonunun iyi geçeceğini belirtiyorlar. Bu sene palamut, lüfer, hamsi ve çinakopun bol çıkması bekleniyor.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 07:37
Abone Ol google-news

Trabzon merkez ve sahile kıyısı olan ilçelerindeki limanlardan 1 Eylül ile birlikte ''Vira'' diyerek denize açılmak isteyen bazı balıkçılar, dün gece etkili olan fırtına nedeniyle ava çıkamadı.

Büyük teknelerin daha rahat açılabildiği Karadeniz'e diğer balıkçı teknelerinin çıkmakta zorlandığı gözlendi.

Bu olumsuzluğa karşın Trabzonlu balıkçılar, yılların getirdiği tecrübelerinin kendilerine ''İyi bir av sezonu olacak'' dediğini belirtiyorlar.

Balıkçı Turgay Özsandıkçı, umdukları balığı ilk günden bulamadıklarını ancak bunun ''Balık bu sene olmayacak'' anlamı taşımadığını söyledi.

Cesareti olan balıkçıların, fırtınaya karşın denize açıldıklarını ve hepsinin de belli miktarlarda balıkla kıyıya döndüğünü ifade eden Özsandıkçı, ''Palamut gayet güzel. Palamut emareleri iyiye işaret. Bu sene palamut olacak. Vatandaş da bundan yararlanacak. İlk gün çok iyi olmamasına karşın beklentiler iyi. Geçen yılın tümünde, bugün çıkardığımız palamut kadar tutamadık'' dedi.

Trabzon balık halinde istavritin kasası 50 YTL, palamudun tanesi de 2 ile 4 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Aynı şekilde, Tekirdağ'da da balıkçılar olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle denize açılamadı.

Sabahın erken saatlerinde yaklaşık 150 balıkçının, sahilde beklemeye başladığını anlatan balıkçı Erdin Güler, şunları söyledi:
''Denize açılmak için bir süreden bu yana sürdürülen tüm çalışmaların tamamlanmasına ve ağ onarımlarının yapılmasına rağmen, sezon bizim iyi başlamadı. Bugün Ramazan ayının ilk günü olması dolayısıyla da, av yasağının kalktığı gün denizin bereketli olacağını umuyorduk. Ancak kimse açılamadı. Havalar böyle giderse çarşamba gününe kadar denize çıkamayacağız''

Tekirdağ'da bugün tezgaha çıkacak balıkların Silivri ve İstanbul tarafından geleceğini ifade eden Güler, Tekirdağ'da denize çıkıldığı takdirde, istavrit balığının bol miktarda yakalanacağını kaydetti.

Güler, istavritin kasasının şu anda 50-60 YTL arasında satışa sunulduğunu, istavritin Tekirdağ'da tutulmaya başlanmasıyla kasa fiyatının 25 YTL'ye kadar düşebileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler