Birincilik Türk sopranonun

5. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın final gecesi ve ödül töreni, önceki akşam Aya İrini Müzesi'nde yapıldı. Final gecesinde, 28 Ağustos Perşembe günü yapılan yarı finalde belirlenen 7 finalist, izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Bu yılki Leyla Gencer Şan Yarışması'nda Türk soprano Nazlı Deniz Boran birinci oldu. İlk üçe giren yarışmacılar 23 bin 500 Avro'luk ödülün sahibi oldular.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 08:08
Abone Ol google-news

Önceki akşam Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşen, sunuculuğunu Tilbe Saranın üstlendiği 5. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final gecesi şef  Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının seslendirdiği Richard Wagnerin Nürnbergli Usta Şarkıcılar operası uvertürüyle başladı. Daha sonra yarışmacılar final için kendi seçtikleri aryaları, seçici kurul ve izleyicinin karşısında seslendirdiler. Finalistlere şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Leyla Gencer Şan Yarışmasının Seçici Kurul Başkanı Sferisterio Opera Festivali Genel Müdürü Pier Luigi Pizzi, yarışmada dereceye giren finalistleri açıklamadan önce yaptığı konuşmadaLeyla Gencere bize operayı sevdirdiği için teşekkür borçluyuzdedi.

Bu yılki Leyla Gencer Şan Yarışmasında Nazlı Deniz Boran (soprano/Türkiye) birinci, Kishani Jayasinghe (soprano / Sri Lanka), Eung Kwang Lee (bariton / Kore) ve Anita Rachvelishvili (mezzo-soprano / Gürcistan) üçüncü oldular.

Leyla Gencer Şan Yarışmasının Pier Luigi Pizziyle beraber diğer seçici kurul üyeleri ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Şefi ve Devlet Sanatçısı Gürer Aykal, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino Sanat Yönetmeni Paolo Arcà, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara, Napoli San Carlo Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yardımcısı Gianni Tangucci, La Scala Tiyatrosu Kast Yönetmeni Luca Targetti ve Valencia Opera ve Tiyatrosu Sanat Danışmanı Vincenzo de Vivo.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler