Halk eğitimiyle sağlık

Sağlık Bakanı Recep Akdağ; obezite, sigaranın zararları ve el temizliği konularında bilincin artırılması için 'Sağlığın geliştirilmesi' projesi'nin yürütüleceğini açıkladı. Akdağ, '' Bu projeyle, yurttaşlarımızın sağlıkla ilgili bilinç ve farkındalık oluşturup davranış değişikliği yaratılmasını hedefliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 08:53
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın sağlığının korunmasında sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmasının büyük önemi olduğunu söyledi.

Türkiye'de sigaradan ölümlerin önemli bir yer tuttuğunu, bu alışkanlığın öğretmen ve sağlıkçılar gibi toplumda rol model kesimler arasında bile yaygınlığına dikkati çeken Akdağ, ''Bu alışkanlığın zararlı olduğunu bilmek yetmiyor. Davranış değişikliği yaratmak önemli'' diye konuştu.

Kapalı alanlarda sigara yasağının, hem pasif içiciliğin önlenmesi, hem de tiryakilerin sigara sayısını azaltmalarına katkısı olduğunu belirten Akdağ, bu konuda oluşturulan bilinç sayesinde artık birçok anne babanın çocuğunun yanında sigara içmediğini kaydetti.

Dünyada ''Sağlığın promosyonu'' adı altında, halkın sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Akdağ, ''Biz de 'Sağlığın Geliştirilmesi' diye adlandırdığımız projeyle vatandaşlarımızın sağlıkla, özellikle de kendi sağlığıyla ilgili bilinç ve farkındalık oluşturup davranış değişikliği yaratılmasını hedefliyoruz'' dedi.
Kampanyanın obezite, hareketli yaşam, sigaranın zararları ve el temizliği konularında yürütüleceğini kaydeden Akdağ, sigarayla ilgili ulusal programın hazırlandığını, obezite ve el hijyeni ile ilgili ulusal program üzerindeki çalışmaların ise sürdüğünü bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler