Ginseng'le cinsel yaşamını canlandır!

Eğer stres, ihtiyaçlar ve günlük yaşamın monotonluğu arzularınızı azalttıysa tekrar arttırmak için neler yapmalısınız?

Yayınlanma: 27.07.2009 - 21:09
Abone Ol google-news

Ginseng bitkisinin kökü, canlılığı, cinsel gücü arttırıcı, gençleştirici etkisi dolayısıyla Çin, Japonya ve Kore’de yüzyıllar boyunca çok değer görmüştür. Bu çok eski Asya bitki bilimi, ginseng gıda endüstrisinin büyümesini sağlamıştır.

 

Umutlandırcı vaatler

Ginseng iyi bir afrodizyak olabilir mi ? Libidoyu canlandırcı özelliği eski zamanlardan kalma bir mit mi, yoksa bilimsel araştımalar iddiaları destekliyor mu ?

Ekolay'ın haberine göre; Geçen yirmi yılda ginsengin seks arzusunu arttırıcı bir özelliğinin olup olmadığı konusunda sayısız klinik çalışma yapıldı. Hayvanlar üzerinde yapılan bazı deneyler Asya ginsenginin erektil disfonksiyonu tedavi ettiği görülmüştür. Ginsengin aynı zamanda insanlar üzerinde de, özellikle kadınlarda, aynı etkiyi gösterdiğinin kanıtları görülmüştür. İnsanların cinselliği, dürtüleriyle hareket eden hayvanlardan daha komplike ve karmaşık olduğu için hayvanlar üzerindeki çalışmaların sonuçlarının insanlar için bir değeri yoktur.

 

Erkekler üzerindeki etkisi

İnsanlar üzerinde yapılan yayınlanmış çalışmaların birinde, erektil disfonksiyonu olan ve 3 ay boyunca kırmızı Kore ginsengi alan 30 erkekte görülen seks performansı artışının, placebo alan gruptaki erkeklere göre çok daha fazla olduğu kaydedilmiştir. Ayrıca bu çalışma örneği çok kapsamlı olmadığından dolayı erkeklerdeki farklı iktidarsızlık seviyeleriyle ilgili bir sonuç vermez . Bu otun, erektil disfonksiyonu olan çok sayıdaki hasta üzerindeki etkilerinin görülebilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

 

Kadınlar üzerindeki etkisi

Kadınlardaki seksüel tepkiyi ölçmenin daha zor olmasından dolayı, kadınlar üzerinde daha az sayıda çalışma yapılmıştır. 2001 yılında kadınlarla ilgili yapılan bir çalışmada, Kore ginsengi özü içeren ginkgo, damiana ve L-arginine gibi gıda takviyeleri alan %73,5’lik grubun, placebo kullanan %37,2’lik gruba göre, daha iyi seks yaşamına kavuştuğu belirlenmiştir. Ancak bu ek gıdaların fonksiyonları nasıl iyileştirdiği kesin olarak belirlenememiştir ve ginsengin etkisinin ve ne kadar olduğu konusunda daha fazla araştırmanın yapılması gerekmektedir. Kadınlardaki seksüel tepkilerin belirlenebilmesi için klinik çalışmalara katılan kadınlara belli dozda saf ginseng verilmelidir.

 

Tutarlılık problemi

Bilimsel kanıtların yeterince ikna edici olmamasının yanı sıra, ginseng takviyelerindeki etkinin değişken olması tüketiciler için başka bir sorundur. Ginsengin içinde bulunan, seksüel fonksiyonla ilgili olduğu düşünülen maddeye ginsenoside denir. Bağımsız laboratuarlardaki analizler, ginsenoside içeriğinin değişkenlik gösterdiğini ortaya koyduğu için tüketiciler aldıkları ginseng ürünlerinin içinde ne olduğundan hiçbir zaman emin olamazlar. Bitkinin içeriğinde az miktarda aktif madde olabilir ya da başka maddeler nedeniyle ürünün etkisi bozulabilir.

 

Dikkatli olun!

Bitkisel gıda üreticilerinin mallarının, satışa sunulmadan önce bir sağlık kuruluşu tarafından onaylanma zorunluluğu yoktur. Tüketiciler, ürünlerin üzerinde yazanlar nedeniyle yanlış yönlendirilebilir.


Hayalini kurduğunuz ot ginseng değil...

Ginsengin afrodizyak olarak değeri, sizi ikna etmeye yeterli değilse şunu da dikkate alın: ginseng sağlığınızı riske atabilir. Bu otun çeşitlerini içeren takviye gıdaların neden olabileceği çok sayıda sağlık problemi bulunmaktadır. İnsulin ya da benzer ilaçlarla tedavi olanlar Amerikan gingseni nedeniyle hipoglisemi reaksiyonu yaşayabilirler. Ginseng ayrıca hipertansiyona ya da hızlı kalp atışına da neden olur bu yüzden kontrol altında olmayan ve 180 mm/Hg’nin üzerinde yüksek sistolik kan basıncınız varsa alınmamalıdır. Ginseng, ayrıca ameliyat sırasında kanı inceltmeye yarayan ilacın etkisini de bozduğu için, ameliyattan en az 7 gün önce kullanmayı bırakmalısınız

Ginseng, umduğunuz kadar çabuk bir iyileşme sağlamayabilir. Ancak seks yaşamınızı canlandırmak için; sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak, iletişimi geliştirmek, birlikte heyecan verici aktiviteler yapmak ve performansınızı düşerebilecek alkol ve tütün gibi ürünlerden uzak durmak gibi başka birçok güvenilir yol vardır. Bu alışkanlıklar sadece ilişkilerinizi düzeltmez genel sağlık ve mutluluğunuzu da iyileştirir.

Dr. Axel Goetz tarafından hazırlanmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler