Babacan Cidde'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Stratejik Diyalog 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı için yarın Cidde'ye gidecek. Babacan ayrıca, KİK ile Türkiye arasında ilişkileri güçlendirmek için hazırlanan "Mutabakat Zaptı"nı imzalayacak.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 09:38
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, Katar'ın başkanlığında yapılacak Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Stratejik Diyalog 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı için Cidde'ye gitti.
Babacan  KİK ile ekonomi, siyaset ve güvenlik alanlarında işbirliğinin artırılması ve güçlendirilmesi için, hazırlanan 'mutakabat zaptı'nı imzalayacak.
KİK Dışişleri Bakanları toplantısında, ayrıca İran ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki üç ada krizinin, Filistin ile Lübnan'daki son gelişmelerin, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki problemlerin ve bölge ülkelerindeki son siyasi gelişmelerin de ele alınacağı belirtiliyor.
Körfez İşbirliği Konseyi, 1981 yılında, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kuruldu.
KİK'in amacı, üye ülkeler arasında ve bölge ülkeleri arasında, kamusal ve özel sektör alanlarında, her türlü ilişkileri, işbirliğini güçlendirmek ve derinleştirmek olarak belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler