Sarı-kırmızı sessizlik

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nden elenen Galatasaray, Süper Lig’in ikinci haftasında da Kayseri deplasmanından golsüz beraberlikle döndü. İki renktaş Kayserispor ve Galatasaray pozisyon buldu ama 0-0’ı bozamadı.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 09:39
Abone Ol google-news

Kayserispor: 0 - Galatasaray: 0

STAT: Atatürk (Kayseri)

HAKEMLER: Bünyamin Gezer (5), Serdar Diyadin (5), Y. Asım Öz (5)

KAYSERİ: Souleymanou (6), Durmuş (6), Ali (7), Toledo (6), Eren (6), Saidou (6), Mehmet Topuz (5), Turgay (4) (dk. 57 Escobar 4), Abdullah (5), Olembe (6) (dk. 85 Bilal), Aghahowa (5) (dk. 90+2 Purovic)

G.SARAY: De Sanctis (6), Linderoth (6), Meira (5), Servet (6), Hakan Balta (5), Aydın (4), Barış (dk. 12 Mehmet Topal 5), Ayhan (5), Arda (6), Kewell (6), Ümit Karan (4) (dk. 72 Milan Baros)

SARI KARTLAR: Saidou, Olembe, Abdulah, Ali (Kayserispor), Ayhan (G.Saray)

Kayseride gelenek bozulmadı...Haftanın maçında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya gelirken iki takım da 1 puana razı oldu. 34 yıldır rakibine karşı galip gelemeyen Kayseri ekibi, maçı kazanmak için çok efor harcamasına karşın şansızlığını yine kıramadı. Cim - Bom ise bu zorlu deplasmandan aldığı 1 puana sevindi.

Renktaş takımların mücadelesi ilk yarıda keyif vermedi. Ne şampiyonluğun en büyük adaylarından G.Saray ne de Türk futbolunun yükselen yıldızı Kayserispor beklentileri karşılayamadı. İki takım da kontrollü futbolu tercih edince ortaya seyir zevki düşük bir oyun çıktı. UEFAdaki iki temsilcimizden İstanbul ekibinin uzun yıllar süren üstünlüğü ister istemez psikolojik olarak ev sahibinin dengesini bozdu. Elbette Cangele ve Mehmet Erenin eksikliği de Kayseri ekibinin bu görüntüsündeki diğer etkenlerdi. İlk bölümde Olembeyle yakalanan pozisyonda kaleci De Sanctisin zamanlaması yerindeydi ve devre golsüz sona erdi. Konuk takımın Steaua Bükreş maçındaki travmadan kurtulamadığını gördük. Teknik direktör Skibbenin kadroda rotasyona gitmesini belki canlandırır diye düşünüyorduk ama aynı nakarat devam etti.

2. yarıya Skibbenin uyarılarıyla G.Saraylı futbolcular daha istekli ve inançlı başladı. Ancak Kayserispor savunması ve yan toplarda kaleci Souleymanou gole geçit vermedi. Bu bölümde Ardanın Ali Turanın müdahalesiyle yerde kalması penaltı kokuyordu. Ama hakem Bünyamin Gezer, pozisyona devam dedi. Kayserispor kilidi açılmayınca Milan Baros sahaya sürüldü. Ne var ki sonuç değişmedi ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Maçtan notlar

Skibbe’nin ateşle oyunu

G.Sarayda kötü gidişin faturası Lincoln, Aykut ve Mehmet Topala kesildi. Hafta içinde Steaua Bükreşe elenerek Şampiyonlar Ligine havlu atan Sarı - Kırmızılılarda teknik direktör Michael Skibbe, zorlu Kayserispor deplasmanında sürpriz bir kadro sahaya sürdü. Geldiği günden beri eleştirilen Lincolnün yerine Aydın, M.Topalın yerine Barış, Aykutun yerine de De Sanctis forma giydi. İtalyan file bekçisi ilk kez resmi bir maçta takımının kalesini korudu. Yeni transfer Milan Baros ise 18 kişilik kadroya alınmasına karşın yedek soyundu. Çek yıldız son 20 dakika oynama şansı buldu. Skibbenin sürekli olarak takımla oynaması, her maçta farklı bir 11 sahaya sürmesi Skibbe ateşle oynuyoryorumlarını da beraberinde getirdi. G.Sarayda Barış Özbek ise, 12. dakikada sakatlanarak yerini Mehmet Topala bıraktı.

Lincoln şaşırmadı!..

G.Sarayda sürekli olarak tartışılan Lincoln, kulübeye çekilmesine şaşırmadığını söyledi. Brezilyalı yıldız yedek kaldığı için üzgün olduğunu belirterek, Gelirken bütün maçlarda 11de oynayacağım diye bir madde sözleşmeme koymadım. Benden büyük beklentiler var ve onu yerine getirmediğimi biliyorum. Demek ki daha çok çalışmam gerekiyor dedi. Skibbe, Lincolnü dün değişiklik hakkı olmasına karşın tavrını gösterdi. Bu arada maçtan G.Saray Başkanı Adnan Polatın tribünleri terk etmeyerek bir süre tek başına oturması dikkat çekti. Polatın üzgün hali gözlerden kaçmadı. G.Saraylı Emre , “Uzun süren sakatlığım düzeldi. Yakında formama kavuşmamı bekliyorum diye konuştu. Sarı - Kırmızılı kafileyle önceki gün Kayseriye gelen Emre Güngör, İpeksaray Alışveriş Merkezinde Galatasaray Store isimli mağazada taraftarların formalarını imzaladı. Geçen sezon Ankaraspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporda kiralık olarak oynayan, G.Sarayda da kadroda düşünülmeyen Necati Ateş, İspanya 2. Ligi takımlarından Real Sociedadla anlaştı. Golcü futbolcu dün Frankfurt üzerinden Bilbaoya geçerken akşam da sağlık kontrolünden geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler