lrak'ta 11 bin tutuklu serbest

Irak'taki Amerikan ordusu, 2008 yılı içerisinde ülkedeki hapishanelerden 11 bin tutuklunun serbest bırakıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, tutuklu bulunan kişilerin hapis sürelerini tamamladıkları ve üretici hayatlarına geri dönebilecekleri belirtildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Irak hapishanelerindeki 11 bin tutuklunun serbest bırakıldığı söylendi ve “Bir zamanlar Iraklı sivillere ve koalisyon güçlerine yönelik tehdit olarak görülen bu kişiler, hapis sürelerini tamamlamışlar ve üretici hayatlarına geri dönebilmişlerdir” denildi.

Açıklamada şimdiye kadar serbest bırakılanların sayısının, 2007’de serbest bırakılan 8 bin 900 kişiyi geçtiğine dikkat çekildi. Amerikan ordu sözcüsü Binbaşı Neal Fisher yaptığı açıklamada; “Şu anki hızla devam edersek Eylül ortasına doğru 2008 hedefimiz olan 12 bin kişiyi yakalamış olacağız” dedi.

Bir süre önce, Irak İnsan Hakları Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 47 bin 400 kişinin Amerikan ve Irak hapishanelerinde tutulduğunu, bunların 23 bin 200’ünün Amerikan hapishanelerinde olduğu bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler