Ersin: Altınlar nerede

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, AKP İzmir İl Başkanı'nın oğlunun sünnetinde takılan 25 bin YTL değerindeki takıları İzmir Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'ne bağışladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ise kızının düğününde takılan takıların yarısını Şehit Ailelerine bağışlayacağı yönündeki sözünü yerine getirmediğini kaydetti.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 09:56
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin; Başbakan Erdoğan’a, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği ve Şehit Ailelerine bağışlayacak paralarla ilgili “İzmir il başkanınızın davranışı ile sizin ve Sayın Gül’ün davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangisi şeffaf ve etiktir?” diye sordu.

Ersin Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 28 Ağustos’ta çocuğunun sünnet düğününü yapan AKP İzmir İl Başkanı’nın düğünde takılan 25 bin YTL değerindeki takıların tamamını İzmir Sokak Çocuklarını Koruma Derneğine bağışladığını belirtti. Düğünde takıların Devlet Bakanı, İzmir Valisi, milletvekilleri ve belediye başkanlığı ile katılan davetlilerin önünde tutanakla derneğe bağışlandığını kaydeden Ersin “İl başkanı bu davranışını ‘görevim nedeniyle davetli sayısı ile takıların miktarı ve değerinde artış oldu’ diyerek açıklamıştır. Oysa aynı partinin genel başkanı olan Sayın Erdoğan, İETT’de işçi olarak çalışırken İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra sahip olduğu ve bugün dünyanın sayısı zenginleri arasına giren servetinin kaynağını, oğlunun sünnetindeki takılarla izah etmektedir. Keza Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra, kızının 14 Ekim 2007 tarihindeki düğününde, yabancı devlet başkanlarının da katıldığı davetlilerin taktığı ve 400 bin YTL’nin üzerindeki takıların yarısını Şehit Ailelerine bağışlayacağını söylemesine karşın sözünü yerine getirmemiştir. Aradan geçen 8.5 ayda Emniyet Teşkilatı Mensupları Yardımlaşma Derneğine 20 bin YTL ve Kayseri Şehit Aileleri Derneği’ne yapılan ve miktarı açıklanmayan bağış dışında bir gelişme olmamıştır” dedi.

Konuyla ilgili verdiği iki ayrı önergeye yanıt verilmediğini kaydeden Ersin Başbakan Erdoğan’a “Çocuğunun sünnetinde takılan ve görevi nedeniyle artış olduğunu söylediği takıları tutanağa bağlayıp Sokak Çocuklarını Koruma Derneğine bağışlayan partinizin İzmir İl Başkanının davranışı ile sizin ve Sayın Gül’ün davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangisi şeffaf ve etiktir?” sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler