ADÜAŞ sözleşmesi imzalandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Zorlu Enerji A.Ş arasındaki, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'ye (ADÜAŞ) ait üretim santrallerinin devir sözleşmesi imzalandı. ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, devir sözleşmesinin bugün imzalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 10:57
Abone Ol google-news

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Zorlu Enerji A.Ş'nin, ADÜAŞ'ın özelleştirmesi için yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ADÜAŞ'a ait Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy, Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali işletme hakkı verilmesi yöntemi, Engil Gaz Tribünleri Santrali'nde ise satış yöntemi uygulanmıştı.

5 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 510 milyon dolar bedelle Zorlu Enerji vermişti.

Rekabet Kurulu'nun görüşünün alınmasının ardından, Özelleştirme Yüksek Kurulu onayı alınmış ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) lisans başvurusunda bulunulmuştu. EPDK da Zorlu Enerji'ye söz konusu santraller için, 30 yıllığına ayrı ayrı üretim lisansı verilmesini uygun bulmuştu.

Öte yandan; Zorlu Enerji Grubu, ihalenin ardından 2012 yılına kadar kurulu güçlerini 3 bin 500-4 bin megavata çıkarmayı hedeflediklerini açıklamıştı.
Devrin gerçekleşmesi ile firma toplam 140 megavat kurulu güce sahip 7 hidroelektrik santrali ile Denizli'de faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük kapasiteli jeotermal santralinin 30 yıllık işletme hakkına sahip olurken, Engil Gaz Tribünlerini de satın almış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler