Hırsızlara yönelik operasyon

İstanbul'da eczane ev ve iş yerlerinden hırsızlık yapılmasına yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane, Kadıköy, Maltepe ve Kartal ilçelerindeki eczane, ev ve iş yerlerinde meydana gelen yüklü miktarda ilaç ve elektronik eşya hırsızlıklarına ilişkin çalışma başlatıldı.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin yürüttüğü çalışma kapsamında, Bahçelievler Yenibosna'daki bir bekar evine operasyon düzenleyen polis, hırsızlıkları gerçekleştiren grubun liderleri oldukları ileri sürülen D.B. ve Ş.G'nin de aralarında bulunduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpkeli şahısların evlerinde yapılan aramalarda, eczanelerden çalındığı belirlenen yaklaşık 200 bin YTL değerinde 7 çuval ilaç, 7 plazma televizyon, 3 mini araç televizyonu, 12 dizüstü bilgisayar, 12 LCD monitör, 7 bilgisayar kasası, 15 fotoğraf makinesi, 10 DVD player, 22 kol saati, 15 cep telefonu, 3'ü kuru sıkı 4 tabanca, bu tabancalara ait 30 fişek ile 6 şarjör, hırsızlıkta kullanılan matkap, demir kesme makinesi, kapı açmada kullanılan özel aletler ile çok sayıda porno CD ele geçirildi.

Çete liderlerinin, çalıntı ilaçları başta Siirt, Şırnak ve Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu illerine göndererek, değerlerinin altında pazarlayıp, kendilerine haksız kazanç sağladıkları ifade edildi.
Gözaltına alınanlar arasındaki M.Ç (13) ve Y.U (17) adlı kız çocukları ile M.G'nin (17), evlerinin bulunduğu Kağıthane, Bakırköy ve Şişli'den kaçırılarak ya da kandırılarak, tehdit yolu ile 9 ayrı eczaneden ve çeşitli ev ile iş yerlerinden hırsızlık olaylarına azmettirildikleri anlaşıldı. Bu 3 çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu, kapkaç, gasp ve yankesicilik gibi çok sayıda suçtan poliste kayıtlarının da bulunduğu ifade edilen diğer 8 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler