Halil Havar tutuklandı

''Lucky S'' davası kapsamında hapis cezasının yanı sıra çarptırıldığı para cezasının 1 trilyon 46 milyar lirasını ödemediği için hakkında 'yakalama kararı' çıkartılan Halil Havar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Havar'ın, iyi hal uygulanması durumunda 11 ay 20 gün hapis yatacağı belirtildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 11:49
Abone Ol google-news

İstanbul 1 No'lu DGM tarafından, ''Lucky S'' davası kapsamında 30 yıl hapis cezasının yanında ayrıca çarptırıldığı 1 trilyon 92 milyar liralık para cezasının sadece bir taksitini ödediği için bu cezası da hapse çevrilen ve 'yakalama kararıyla' aranan Havar, hakkındaki infaz işlemlerinin tamamlanması için İnfaz Bürosu'na alındı.

Yeşilköy'de gözaltına alınan Havar, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Hakkındaki 'yakalama kararı' burada yüzüne okunan Havar, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Akdeniz'in uluslararası sularında yakalanan 14 ton uyuşturucuyla ilgili ''Lucky S'' davası kapsamında yargılandığı İstanbul 1 No'lu DGM tarafından 30 yıl hapis cezasına çarptırılan Havar hakkında ayrıca 1 trilyon 92 milyar lira para cezası hükmü verildi.
Yasa gereği hapis cezası 24 yıla indirilen Havar, 9 yıl 7 ay hapis yattıktan sonra Şartlı Salıverilme Yasası'ndan yararlanarak 8 Ekim 2003 yılında cezaevinden tahliye oldu.
Çarptırıldığı para cezasının sadece bir taksitini ödeyince, kalan 1 trilyon 46 milyar lira tutarındaki para cezası İnfaz Savcılığı'nca yasa gereği 3 yıl hapse çevrilen Havar hakkında, bu nedenle 'yakalama kararı' çıkarıldı.
Havar'ın, iyi hal uygulanması durumunda 11 ay 20 gün hapis yatacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler