Kadınlar mermere hayat verdi

Yatağan Meslek Yüksek Okulundaki mermer mozaik kursuna katılan 38 kadının çalışmalarından oluşan sergi Bodrum'da açıldı. Yatağan Kaymakamlığı ile Muğla Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulunca düzenlenen ''Mermer Mozaik Kursu''na katılan kadınlar, 4 haftada yaptıkları çalışmaları Bodrum Kalesi'nde düzenlenen sergiyle tanıttı.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 11:52
Abone Ol google-news

Yatağan Meslek Yüksek Okulundaki mermer mozaik kursunun hazırladığı serginin açılışında konuşan Muğla Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Attilla Çolak, yaklaşık 3 ay önce Yatağan Kaymakamlığı ile bölgedeki ev hanımlarına yönelik mermer mozaik kursu açtıklarını söyledi.

Kursla birlikte bölgedeki atık durumdaki mermerleri de değerlendirdiklerini belirten Çolak, ''4 Ağustosta Kavakderesi'nde mermer mozaik kursu açtık. 4 haftalık sürede çok sayıda çalışma ortaya çıktı. Bu çalışmaları bugün burada sergiliyoruz. Sergilenen eserler satışa sunulacak ve ev hanımlarına gelir sağlanacak'' dedi.

Kursa katılan kadınlar adına konuşan Rabia Karadeniz de ev hanımları olarak bir boşluk içinde bulunduklarını, kursun açılmasıyla birlikte üretici konuma geçtiklerini kaydetti.
Karadeniz, ''Mozaik işi bize ilk söylendiği zaman merak etmiştik ve yapıp yapamayacağımız konusunda kararsız kalmıştık. Çalışmanın nasıl yapılacağı anlatıldıktan sonra biz bu işi yapabiliriz dedik. Çünkü bir şeyler üretmek ve boş zamanlarımızı değerlendirmek istiyorduk'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler