Pakistan'da soruşturma
Pakistan'da insan hakları örgütlerinin, vurulduktan sonra diri diri gömüldüğünü söylediği 5 kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Pakistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Rahman Malik, "Burası bir Avrupa toplumu değil. Bizler farklı bir toplumuz ama kadınlara karşı ne din ne de kültür adına şiddet hoş görülür" dedi.
Pakistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Rahman Malik, geçen ay ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'nın Babakot köyünde 5 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatılması ve bir hafta içinde rapor hazırlanması emrini verdiğini açıkladı.
İnsan hakları örgütleri, 3'ü seçtikleri kişilerle evlenmek isteyen 5 kadının katillerinin, bölgede güçlü ve siyasette yeri olan bir aileyle bağlantılı olduklarını ve polisin konuyu soruşturmasını engellediklerini öne sürüyor. Olay, çok sayıda kadının namus cinayetine kurban gittiği ülkeyi sarsmıştı. Pakistan'daki İnsan Hakları Komisyonuna göre, ülkede her yıl bin civarında kadın namus cinayetine kurban gidiyor.
Video Haberler
-
Oğuz Arda Sel'in dedesi mahkeme çıkışında isyan etti
-
MHP'li il başkanı için çarpıcı iddia
-
‘AKP Genel Merkezi’ni Cumhurbaşkanlığı korumaları koruyor’
-
Yetiştirdiği muzlara Kuranı Kerim dinletiyor
-
50 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
-
Ankara'da yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı
-
CHP'li Özkoç açtı ağzını yumdu gözünü: ‘Bu iktidar şehitlerin parasını yiyor’
-
Canlı yayında Erdoğan'ın zor anları! Beğendiği liderleri böyle açıkladı
-
İzmir'de şüpheli ölüm: Araç içerisinde ölü bulundu
-
Kayserispor’a kadın eli değdi! Galibiyet sonrası Berna Gözbaşı soyunma odasına indi