El Anbar'da asayiş Iraklılarda

Irak'ın Sünni vilayeti El Anbar'ın güvenliği, düzenlenen törenle Amerikalılardan Iraklıların sorumluluğuna geçti. El Anbar, Irak'a 2003'te giren Amerikan kuvvetlerine direnişin kalesi olarak görülen Ramadi'de düzenlenen törenle Irak'a geri verildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 12:25
Abone Ol google-news

Irak'ın vilayeti olan El Anbar'ın ABD yönetiminden, Irak yönetimine geri verilmesi için Ramadi'de bir tören düzenlendi. Törende hükümeti temsil eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak El Rubai bir konuşma yaptı. Rubai, "Devir teslim tamamlandı. Ülkenin en zorlu bölgesi olan El Anbar, bugün güvenlikte sorumluluğun devrini kutluyor. Kuvvetlerimiz ne kadar eğitimli ve donanımlı olursa, koalisyon kuvvetlerine o kadar az ihtiyacımız olur. Irak kuvvetleri, işlerini yapmaya ehildir" dedi.

Sade bir törenle yapılan devir teslimde konuşan Irak'taki Amerikan askerlerinin 'iki numaralı' yetkilisi General Lloyd Austin, "Bu da Irak demokrasisinin yeni bir kazanımı. Irak kuvvetlerinin kabiliyetini ortaya koyuyor. El Kaide tamamen yenilmedi, ama eminim Irak kuvvetleriyle birlikte El Kaide ve diğer direniş gruplarını engelleyeceğiz" dedi.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı tören dolayısıyla olası intihar saldırılarının önlenmesi amacıyla araçlara trafiğe çıkma yasağı getirildiği ve on binlerce güvenlik görevlisinin alarma geçirildiği belirtiliyor.
El Anbar, Irak'ın denetimi Amerikalılardan Iraklılara devredilen 18 vilayetinden 11'incisi olma özelliğinin yanı sıra Iraklılara devredilen ilk Sünni vilayet olma özelliğini de taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon