'Rusya'ya kırmızı hat yok'

Gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Rusya Federasyonu'ndan gelen mallara yönelik kırmızı hat uygulamasının Bakanlar Kurulu'ndan kabul görmediğini açıkladı.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 15:06
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu. Toplantıda Türkiye’nin Rusya Federasyonu’na yönelik ihracatında son dönemde ortaya çıkan ve iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyen durumun masaya yatırıldığını söyleyen Çiçek “Bununla ilgili olarak zaman zaman ihracat yaptığımız ülkelerle sıkıntılar oluyor. Rusya Federasyonu bizim için çok önemli bir ülkedir. Hem komşumuzdur hem ekonomik ve ticari ilişkilerimizin en üst seviyede, en üst noktada sürdürdüğümüz bir ülkedir” dedi.

Çiçek geçen dönem içinde benzer sıkıntının tarım ürünlerinde de yaşandığını kaydederek bu sıkıntının hem başbakanlar hem de bakanlar seviyesinde görüşülerek ortadan kaldırıldığını belirtti. Çiçek halen yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi ve Ticaret müşavirliğinin muhataplarıyla görüştüklerini ifade ederek şöyle dedi: “Yarın Rus Dışişleri Bakanı Türkiye’ye gelmiş olacak. Hem Kafkaslardaki gelişmeler hem de bu konu görüşmeler içinde yer alacaktır. Dış ticaretten sorumlu Tüzmen’in bu olumsuz gelişmeler karşısında mukabil tedbirlerin alınmasına yönelik bir talebi olmuştur. Bakanlar Kurulunda bu da değerlendirildi. Biz bu konuda olumlu bir karar almadık. Biz ilişkilerin en iyi şekilde sürdürülmesini talep ediyoruz. Rusya Federasyonu bizim bakımımızdan önemlidir. Ümit ediyoruz ki yarın ki görüşmelerden sonra bu sorun çözüme kavuşmuş olsun”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler