"Kral"ın forması artık Elano'nun

Galatasaray, İngiltere'nin Manchester City takımından transfer ettiği Brezilyalı futbolcu Elano Blumer ile resmi sözleşme imzaladı.

Yayınlanma: 01.08.2009 - 12:41
Abone Ol google-news

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen ve Brezilyalı futbolcunun kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağladığı imza töreninde konuşan Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi sorumlularından Haldun Üstünel, dünya futbolunun önemli bir ismini kadrolarına dahil ettiklerini söyledi.

Sözlerine, ''Bugün burada, dünya futbolunun önemli isimlerinden birini resmi olarak Galatasaraylı yapmak için toplanmış bulunuyoruz'' diyerek başlayan Üstünel, şöyle devam etti:

''Elano'nun futbolculuğu ve kariyeriyle ilgili fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum. Elano, futbolunun yanı sıra karakteriyle de bizi etkiledi. O da Avrupa ve Türkiye'de Galatasaray adının büyüklüğünü tercih ederek geldi. Onu Galatasaraylı olarak görmenin mutluluğunu, hem şahsım adına hem de Galatasaray yönetimi adına burada sizlerle paylaşmak istiyorum.''

 

"Transferler ekip çalışması"

Üstünel, Galatasaray Kulübü'nde yapılan flaş transferlerde kendi isminin ön plana çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Önemli bir noktanın altını çizmek istiyorum. Bu transferler tamamıyla bir ekip çalışması. Başta başkanımız Sayın Adnan Polat olmak üzere, değerli yönetim kurulu üyelerimiz büyük bir emek ve çaba sarf ettiler. Bu transferlerin gerçekleşmesinde büyük katkıları vardır. Transferleri sadece bana mal etmek gibi bir kamuoyu oluştu. Bunu görüyorum, fakat bunun gerçek olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu anlaşmaların hem maddi hem de hukuksal boyutlarında tüm Yönetim Kurulunun izni söz konusudur.''

Transferleri, kulüplerinin menfaatleri çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Üstünel, şunları kaydetti:

''Galatasaray'ın mali geleceğini riske atmadan transferler yapmaya çalışıyoruz. Bundan kesinlikle kimsenin korkusu olmasın. Ödeme tablolarında olsun, vadelerde olsun, en iyi çalışmayı sergilediğimizi düşünüyorum. Ayrıca Galatasaray'ın kadrosuna kattığımız isimlerin kariyerlerine baktığımız zaman futbol yatırımı olarak da kulübümüze uzun vadede katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.''

 

"Aklımızda bir mevkii daha var"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Haldun Üstünel, başka transfer yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya, ''Aklımızda olan bir mevki daha var. Açıkça söylemek istiyorum. Hocamızla bu konuda konuşmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta sonu nihai değerlendirmeyi yapacağız. Transfer için ya tamam, ya devam diyeceğiz'' karşılığını verdi.

Üstünel, hedefleriyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

''Futbolda böyle yorumlar yapmayı kendi adıma sevmiyorum. En büyük temennimiz Galatasaray'ı, koyduğumuz çıtanın daha yukarısında görmek. UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı almış takımın tabii ki en büyük hedefi Şampiyonlar Ligi'dir. Şampiyonlar Ligi'nde kadromuzu daha da güçlendirip, önemli başarılar elde etmek istiyoruz.''

Bir basın mensubunun, Beşiktaş'ın, ''sorunlu futbolcuları Lincoln ile ilgilendiğine'' dair haberleri hatırlatıp, bu konuda kendilerine bir başvuru yapılıp yapılmadığına yönelik sorusuna Üstünel, ''Şu an için gelen böyle bir teklif yok. Gelirse değerlendireceğiz'' cevabını verdi.

 

Üsünel'i gülümseten soru

İmza töreninde bir basın mensubunun, ''Galatasaray taraftarlarının, internetteki forum sayfalarında sizin yaptığınız transfer çalışmalarıyla ilgili esprili yaklaşımları var, 'Kız istemeye Haldun Üstünel ile gideceğiz' şeklinde. Ayrıca Fenerbahçeli taraftarlar da 'Arda'yı transfer edeceğimize Haldun Üstünel'i transfer edelim' şeklinde yorumlar yapıyorlar. Bu konuda neler söylemek istersiniz?'' sorusuna ise Üstünel, gülümseyerek, ''Ben bu soruya cevap vermemeyi tercih ederim'' karşılığını verdi.

 

"Çok mutluyum"

Brezilyalı futbolcu Elano Blumer da konuşmasında, sarı-kırmızlı takıma gelmesindeki kulübün isminin büyüklüğünün önemli pay teşkil ettiğini ifade etti.

Galatasaray'a gelmesinde büyük katkıları olduğunu belirttiği Haldun Üstünel'e teşekkür eden Elano, ''Galatasaray'ın büyüklüğü tartışılmaz. Galatasaray'ın büyüklüğü beni buraya getirdi. Hocamızın da etkisi oldu mutlaka. Frank Rijkaard'ın burada çalışması beni buraya getirdi. Bu tip etkenler birleşince Galatasaray'a geldim'' diye konuştu.

Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Kulüp için fazla konuşmaya gerek yok, çok büyük bir tarihe ve geçmişe sahip olduğunu biliyordum. İstanbul'a gelmeden önceden bazı bilgiler aldım. Daha önceden de bildiğim bir yerdi. İlk izlenimlerim gayet olumlu ve çok mutluyum'' dedi.

Bir dönem formasını giydiği Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının teknik direktörü Mircea Lucescu'dan Galatasaray ile ilgili bilgi aldığını da anlatan Elano, ''Lucescu ile konuşma fırsatı buldum. Çok olumlu şeyler söyledi bana. Onun haricinde Galatasaray'ın tarihine damga vuran bazı Brezilyalı futbolcular oldu; Taffarel ve Capone gibi... Bunlarla da konuşma fırsatım oldu. Özet olarak bütün yorumlar çok olumluydu ve buraya gelmemde etken oldu'' değerlendirmesinde bulundu.

 

"Lincoln ile farklıyız"

Elano, Galatasaray'da bir türlü bekleneni veremeyen ve bu nedenle sarı-kırmızılı takımın yollarını ayırmaya çalıştığı Lincoln ile ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı:

''Lincoln ile tek ortak noktamız Brezilyalı olmamız. İkimizin de aynı ülkeden olması. Onun dışında, isimler, hayata bakış açıları, mantalite farklı. Şimdi Lincoln'un burada sorun olması ve bizi üzmesiyle ilgili konuşmanın anlamı yok. Bugün burada ilk günüm, o yüzden çok mutluyum. Olumlu şeyler konuşsak daha iyi. Lincoln ile ilgili fazla yorum yapmaya gerek yok. Ben kulübe çok olumlu ve pozitif şeyler vereceğim.''

Fenerbahçe'de çok sayıda Brezilyalı futbolcu bulunduğunun belirtilmesi üzerine Elano, ''Fenerbahçe'deki Brezilyalıların hepsi de çok yakın arkadaşım. Bazılarıyla milli takımda beraber oynadım. Onun haricinde buraya gelmeden önce de konuştuk, şakalaştık. Derbiyi sabırsızlıkla bekliyorum, onlarla oynamayı... Saha içinde elimden geleni yapmaya çalışacağım, arkadaşlık başka iş başka. Saha dışında hepsi de çok yakın arkadaşlarımız'' dedi.

 

"Taraftarlarımızı mutlu edeceğim"

Elano Blumer, Galatasaray'ın iyi yerlere ulaşması için çalışacağını belirterek, ''Taraftarlarımız rahat olabilir. Çünkü ben, çalışmayı çok seven ve özel hayatına dikkat eden bir futbolcuyum. Saha içinde elimden gelenin en iyisini vereceğim ve onları çok mutlu edeceğim'' diye konuştu.

Eleno, transfer konusunda Beşiktaş ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, Coşkun Özarı ise Galatasaray'ın Eleno'yu alarak, yılın transferini gerçekleştirdiğini belirterek, transferin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler